Milan Špinka nebral žádná béčka

Praha – 22. září
Včera na plzeňských Borech několikrát zazvonil Milanu Špinkovi mobil. Pražský trenér mluvil s člověkem na druhém konci anglicky a oslovoval ho jménem Peter. Rázem tak bylo jasné, že vedle sledování závěrečné extraligy také kompletuje startovní listinu na Memoriál Luboše Tomíčka. Magazín speedwayA-Z byl zvědavý na podrobnosti. A zjistil, že letošní ročník tradičního závodu bude stát za to, a to nejen kvůli koncertu skupiny Pražský výběr a bohaté tombole.

V pracovní verzi startovní listiny zatím figuruje deset jmen zahraničních závodníků. Již na první pohled je patrné, že Milan Špinka nebral žádná béčka. Řada z nich se totiž může pochlubit tituly mistrů světa, Evropy či svých vlastních zemí.

Nicméně nabízí se otázka, nakolik je jejich start na pražské Markétě skutečně reálný. Milan Špinka se pochlubil, že většina z nich již svou účast potvrdila. „Matej Žagar je na devadesát procent,“ řekl. „A stále jednáme s Adamsem. Ten je tak padesát na padesát. Také bychom chtěli vítěze Zlaté přilby. Jenže to můžeš chtít, ale v Anglii se v pondělí jede spousta závodů.“

Milan Špinka dále prozradil, že o účasti českých závodníků se bude na Markétě jednat dnes. Na programu jednání bude i otázka odpoledního závodu plochodrážních nadějí, který loni sklidil velký úspěch. Letos by mohlo být problémem jeho skloubení s koncertem Pražského výběru.

Předběžné složení cizinců ve startovní listině Tomíčkova memoriálu:
Leigh Adams, AUS
Peter Karlsson, S
Sam Ermolenko, USA
Krzysztof Kasprzak, PL
Matej Žagar, SLO
Sandor Tihanyi, H
Sebastian Ulamek, PL
Jonas Davidsson, S
Martin Smolinski, D
Jurica Pavlič, CRO