Jiří Štancl se z plochodrážníků dostal nejdál

Praha – 18. února
Ani titul evropského mistra, ani bronzová medaile z mistrovství světa na dlouhé dráze nepomohly Aleši Drymlovi a Josefu Francovi k umístění mezi nejlepšími třemi v anketě Zlatá řidítka 2012. V hlasování motoristických novinářů a dalších odborníků, v němž měl své zastoupení také magazín speedwayA-Z, získali téměř o polovinu menší počet bodů než vítěz Martin Michek, který se může chlubit stříbrem se světového motokrosu v kategorii MX3.

Zajímavé je ovšem jeho těsné vítězství před Karlem Abrahamem, což může posloužit jako důkaz, že i prachmizerné trápení v MotoGP je vnímáno v určitých žurnalistických kruzích lépe než kromobyčejně vydařená sezóna v jiné disciplíně. Nicméně plochá dráha se přece jen při pondělním slavnostním večeru motoristického sportu dostala na výsluní.

Jiří Štancl byl dekorován Cenou Františka Šastného a byl uveden do pomyslné síně slávy našeho motocyklového sportu. Navíc se nejúspěšnější plochodrážník celé české historie na rozdíl od medailistů Zlatých řidítek dostavil pro cenu osobně.

Top 6 ankety Zlatá řidítka 2012:

Martin Michek 118, Karel Abraham 114, Libor Podmol 94, Jakub Kornfeil 85, Aleš Dryml 76, Josef Franc 56

Foto: Sport Press