Češi v akci 44

Uplynulý týden jsme především drželi palce českému nároďáku, který se v Sanoku zpočátku úspěšné vydal za třetí bronzovou medailí v řadě, aby nakonec skončil pátý, ovšem jen jediný bod za pódiem. Ke slovu se však dostal také Radek Hutla ve švýcarském Flimsu a Matěj Kůs v daleké Argentině.
Argentinský mistrovský seriál pokračoval svým sedmým kolem v Bahia Blanca a pražský borec se v něm dostal do velkého finále. Jeho cílem projeli závodníci v pořadí Nicolas Covatti, Mariusz Fierlej, Matija Duh, Guglielmo Franchetti a Matěj Kůs.

Další závod byl na programu v sobotu v Carlos Casares. Na ovále ležícím asi čtyři stovky kilometrů daleko od Bahia Blanca triumfoval Lisandro Husman a na stupně vítězů se podívali ještě Nicolas Covatti a Facundo Albin. Matěj Kůs dojel druhé v malém finále za Matijou Duhem.

Ve švýcarském Flimsu se závodilo už v pátek v rámci domácího šampionátu, po němž následoval Alpenarena Pokal. Radek Hutla se svého prvního letošního závodu dočkal až včera v rámci Golden Spike Flims.

Jenže pořadatelé příliš nezvládali úpravu dráhy a na základě jejího stavu se muselo končit již po třetí sérii. V té chvíli měl na svém kontě devět bodů Rakušan Martin Posch, který byl vyhlášen vítězem. Další pozice patřily osmibodovým Markusu Jellovi a Christophu Kirchnerovi. Radek Hutla stačil nasbírat čtyři body, což stačilo na devátou příčku.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)