Teplo zrušilo také rakouské challenge

St. Johann – 7. ledna
Teplé počasí páchá v plánech pořadatelů v kontinentální části Evropy stále větší dílo zkázy. Po trojici českých mítinků v Růžené, Nepomuku a Hamru na Jezeře a bavorském Steingadenu přišla řada také na Rakušany. Deset let po zrušení mistrovství světa v Saalfeldenu přišla řada i na nedaleký St. Johann, který dnes musel oficiálně vycouvat z pořádání challenge o postup do letošní finálové části světového šampionátu.

„Musíme tak učinit kvůli dlouhotrvajícímu teplu,“ vysvětluje Helmut Lercher z pořádajícího klubu. „V posledních dnech tu máme jarní teploty a navíc dlouhodobé lijáky poškodily stávající dráhu, která měla už patnácticentimetrovou tloušku. Na její rekonstrukci bychom potřebovali alespoň pět nebo šest nocí s teplotou aspoň mínus patnáct. Jenže podle současné předpovědi v dalších deseti dnech rtu teploměru stěží klesne pod nulu.“

Podobný scénář se proslýchal už v uplynulém týdnu, v němž se spekulovalo o náhradní lokalitě v Rusku. Řešení by FIM měla předestřít v nejbližších hodinách.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)