Češi v akci 38

Zítra byl v redakčním plánu osmatřicátý díl tradičního kompilačního pondělního seriálu magazínu speedwayA-Z o výkonech českých závodníků v zahraničních závodech. By na kalendáři je již list s posledním měsícem roku a před týdnem se slánští závodníci už představili ve šroubkařském závodě ve Freitalu, nyní je měla čekat škvára. Jenže počasí se postavilo proti.
V maďarských rovinách počasí stále připomíná přelom září a října, proto se Robert Nagy rozhodl na své nové dráze v Morahalomu poblíž Szegedu uspořádat na tento víkend dvoudenní klání. V sobotu se mělo trénovat, dnes závodit. Z českých závodníků dostali pozvánku Roman Čejka, Michal Dudek, Václav Milík, Hynek Štichauer, Michal Klein, Ondřej Smetana, Dominik Hinner a Martin Málek.

Nicméně předpověď počasí slibovala výrazné zhoršení, proto se Robert Nagy už v úterý rozhodl celou akci odvolat. Jako kompenzaci účastníkům nabídl bezplatné jarní soustředění.

České závodníky v sedlech klasických motocyklů budeme moci sledovat už v lednu. Ronny Weis plánuje dvě kola svého seriálu Speedway-On-Ice v Drážďanech a Schönheide. Roman Čejka navíc dostal pozvánku jet šroubky také v polském Opole.

Foto: Eva Palánová