Cena speedwayA-Z se stěhuje do Chabařovic

Česká Třebová – 5. října
Už v říjnu 2007 se magazín speedwayA-Z podílel svým drobným sponzorským dílem na premiéře závodů kolibříků na malé dráze za první zatáčkou pražské Markéty. Od té doby Cena vydavatele až na jednu výjimku každoročně zakončila jeden z podniků Markéta Cupu a později Speedway Mini Cupu. Ten však letos Pražané nepořádají, a protože chceme dodržet tradici a poděkovat nejmladším závodníkům za logo našeho magazínu na vestách, došlo k dohodě s Chabařovicemi.

Jenže na sklonku sezóny se už ani na severu Čech závod seriálu Speedway Mini Cup neuskuteční, proto se o ceny našeho vydavatelství bude bojovat po zítřejším mistrovském klání.

Na programu jsou celkem dvě jízdy. Cena publikace Česká plochodrážní ročenka bude vypsána pro trojici nejmladších závodníků a její vítěz získá finanční prémii Kč 500. Tradiční Cena vydavatele magazínu speedwayA-Z o tisícovku pro prvního v cíli bude mít na startu první tři z mistrovského klání.

Novinkou se stane ocenění pro mechaniky vítězů obou závodů, jímž se stanou dvoulitrové láhve piva z nového českotřebovského pivovaru Faltus.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)