Liga ementálských týmů vstupuje do druhé půle

Mšeno – 7. září
Poměrně pružně nastavená pravidla umožňují v první lize startovat s nekompletním týmem a přitom pomýšlet na stupně vítězů. Sestavy čtveřice týmů vypadají jako ementálský sýr také pro zítřejší páté kolo soutěže, která zítra v podvečer vstupuje do své druhé poloviny ve Mšeně.

Všechna úvodní čtyři kola se doposud stala kořistí Březolup, které vyznávají formuli tříčlenných týmů, aby z balíku peněz zbylo na závodníky více. Zítra se v akci poprvé objeví kombinace obou slánských závodníků, tedy Michala Dudka a Romana Čejky, s Martinem Gavendou.

Při dominanci moravského týmů zbývá na ostatní boj o druhé místo. Díky lepšímu skóre jsou na druhém místě prozatím Pražané. Tomáš Topinka bude zítra postrádat Michala Škurlu, který vyrazil do nizozemského Blijhamu k poháru mládeže UEM v kubatuře do 125 ccm. Po boku Ondřeje Smetany, Zdeňka Holuba a Dominika Hinnera si tak prvoligovým debutem projde Filip Hájek.

Pardubický Lubomír Vozár se bude muset obejít bez Tomáše Suchánka a Václava Milíka, kteří v maďarském Miskolci budou bojovat o postup do evropského finále dvojic. René Vidner přišel při středeční extralize o motor. Do sestavy Pardubic se ale vrací Hynek Štichauer a Jaroslav Petrák, kteří nastoupí po boku Davida Štěrovského a Jaromíra Otruby.

Domácí Mšeno se na stupně vítězů ještě nepodívalo. Zítra večer pojede bez Patrika Nagyho, ale domácí juniorské trio Stanislav Pouznar, Zdeněk Růžička a Michal Klein bude kompletní.

Nahlášené sestavy:

Grepl PDK Mšeno: 1 Stanislav Pouznar, 2 Zdeněk Růžička, 3 a 4 neobsazeno, 17 Michal Klein
ZP Pardubice: 5 Hynek Štichauer, 6 neobsazeno, 7 David Štěrovský, 8 Jaromír Otruba, 18 Jaroslav Petrák
AK Březolupy: 9 neobsazeno, 10 Michal Dudek, 11 Roman Čejka, 12 neobsazeno, 19 Martin Gavenda
Markéta Praha: 13 Filip Hájek, 14 Dominik Hinner, 15 neobsazeno, 16 Ondřej Smetana, 20 Zdeněk Holub

Foto: Eva Palánová