Slánská plochodrážní sobota bude tip ťop

Slaný – 15. května
Memoriál Antonína Vildeho rok co rok přináší nezapomenutelné zážitky. Nejen proto, že u nás mnoho pouťáků s letitou tradicí není, a že připomíná plochodrážní osobnost i sedm desítek let po jeho nešťastném pádu. Ale souboj párů ve složení, které bychom jinak neviděli, ruku v ruce se zdravou sportovní rivalitou jejich stavitelů, přilévá olej do ohně ambicí. Navíc když domácí Miletice s účinnou podporou společnosti PRO-TEC naposledy vyhrály někdy za krále Klacka.


Tipujte:

Kdo vyhraje sobotní Memoriál Antonína Vildeho?

View Results

Loading ... Loading ...

Závodníci odcházejí jako Petr Chlupáč a Josef Franc v tomto případě, ale miletická parta táhne Memoriál Antonína Vildeho dál – zleva Antonín Vilde, Jiří Beránek a Tomáš Nowak | foto Eva Palánová

Abychom nebyli krutí, pro informace o posledním miletickém triumfu se do četby Kosmovy kroniky či děl jiných středověkých autorů pouštět nemusíme. Ale přece jen sedmadvacátého června roku 2015 je na plochodrážní poměry přece jen poněkud vousatý datum.

Od té doby přišla éra SMESTAVu v režii Radka Smetany, vítězila i družstva Vladimíra Vopata, kovidové restrikce a s těžkou artilerií vyrukoval rovněž předloňský déšť. A pak si loni Daniel Klíma a Adam Bubba Bednář pohrají s konkurencí jako hladové kočky s poplašenými myšmi.

Ke všemu se sestava PRO-TEC Speedway klub Miletice proti loňsku rozpadla. Petr Chlupáč přestal zničehonic závodit, Josef Franc se rozhodl preferovat dlouhé ovály, než přišlo jeho nešťastné zranění obratle.

Co tedy s tím? Třeba rozdávat plechovky s energetickým drinkem divákům, kteří si zakoupí vstupenku. S takovým řešením se ale Jaroslav Beránek z českého zastoupení společnosti PRO-TEC spokojit nemohl. Od Vopatovců přetáhl Matouše Kameníka, aby posléze vytáhl z rukávu eso v podobě Slovince Matice Ivačiče.

SMESTAV Speedway Team – Eduard Krčmář starší, Eduard Krčmář, Radek Smetana a Ondřej Smetana | foto Eva Palánová

Třebusická parta kontrovala rovnou třemi páry. Jan Macek s Jakubem Valkovičem v INTERTEAMu, Hynek Štichauer s Jaroslavem Petrákem a juniorská sestava Jan Jeníček a Jaroslav Vaníček. Chybou by bylo limitovat duel o vítězství do linie třebusičtí fandové versus Jiří Beránek a miletický spol.

Je tady SMESTAV s Eduardem Krčmářem a Ondřejem Smetanou. Plzeňský gang sice zeštíhlel na duo Štěpán Melč a Matěj Frýza. Zbohatl však zkušenostmi a není vyloučeno, že je posílí Kacper Szopa. Bruno Belan se zase dal dohromady s Janem Hlačinou.

Každopádně diváci se v sobotu ve slánských ochozech nudit nebudou. Hlavní mítink doprovodí stopětadvacítky oběma svými českými šampionáty. Bude také připraven prodej knih, především výpravné publikace Slánská sedmdesátka aneb od padesátého doleva a smykem a Česká plochodrážní ročenka 2024. Někdy kolem druhé začne autogramiáda. Zatím přislíbili svou účast Miroslav Rosůlek a Karel Voborník.

Startovní listina Memoriálu Antonína Vildeho tuto sobotu ve Slaném:

AK Slaný: 1 Bruno Belan, 2 Jan Hlačina
SC INTERTEAM: 3 Jan Macek, 4 Jakub Valkovič
SMESTAV Speedway Team: 5 Ondřej Smetana, 6 Eduard Krčmář
KFPD Třebusice: 7 Hynek Štichauer, 8 Jaroslav Petrák
PK Plzeň: 9 Štěpán Melč, 10 Matěj Frýza, možná Kacper Szopa
KFPD Junior Team: 11 Jan Jeníček, 12 Jaroslav Vaníček
PRO-TEC Speedway klub Miletice: 13 Matouš Kameník, 14 Matic Ivačič (SLO)
Petr Chlupáč, Josef Franc, Filip Hájek, Daniel Klíma, Adam Bubba Bednář, Jan Jeníček, Hynek Štichauer a Jaroslav Petrák na stupních vítězů loňského Memoriálu Antonína Vildeho | foto Eva Palánová