Petr Vandírek pomýšlí na titul

Mšeno – 3. srpna
Petr Vandírek se coby závodník naposledy zúčastnil mistrovství republiky dvojic v červenci 2004, když ve Mšeně s o generaci mladším Zdeňkem Simotou vybojoval bronz. Příští sobotu se párový šampionát znovu vrací do Mšena a on bude manažerem domácí dvojice. Sice mu nevyšel záměr s Gregem Hancockem, avšak i přesto jeho tým vzbuzuje respekt. Ve složení některých dalších dvojic došlo ke změnám a zveřejnění oficiální startovní listiny brání fakt, že se Michael Hádek objevuje ve dvou z nich.

„Byl to jeho první pohár,“ vzpomíná Petr Vandírek na společné pódium se Zdeňkem Simotou, který je věkem bližší jeho vlastnímu synovi. „Pořád se mě ptal, jestli si ten pohár může nechat.“ Nyní je však Petr Vandírek v manažerské roli a po nešastném průběhu letošní extraligy má nyní možnost zaútočit na zlato alespoň v šampionátu dvojic.

„Greg má Grand Prix,“ vysvětluje mšenský kouč změnu svého originálního plánu. „A tak pojede Mads Korneliussen a asi s Przemkem Pawlickim. Myslím, že je to hodně dobrá dvojice a měli by mít na titul.“

Přitom se konečná podoba startovní listiny ještě nikdy nerodila s takovými obtížemi jako v letošním roce, kdy padl reglement o povinném nahlášení složení týmu nejpozději třicet dnů před závodem.

Situaci komplikuje zdravotní stav Ondřeje Veverky, jemuž byla bohužel diagnostifikována mononukleóza. Navíc se Jan Holub příští týden musí podrobit vyšetření magnetickou rezonancí své páteře, jenž mu zkomplikovala úvod sezóny.

Tomáš Topinka proto provedl rošádu mezi pražskými juniory a do svého vlastního týmu pozval Michaela Hádka. Ten si ještě zkraje týdne nebyl vědomý žádných obtíží spojených se svým startem ve vestě konkurenčního týmu. Jenže nyní po něm Plzeň chce, aby startoval za ní po boku Zdeňka Simoty.

Patová situace by měla dojít svého rozuzlení během zítřejšího závodu zlatého poháru FIM dvěstěpadesátek na plzeňských Borech. Michael Hádek sám za sebe zajistil Jana Jaroše, který by za Plzeň nastoupil. Mšenský závodník by přitom mohl být ideálním řešením i pro Tomáše Topinku, pakliže by Michael Hádek musel zůstat ve svém klubu.

Známe složení dvojic – Mšeno, 11. srpna:

kvalifikace: DaK Moto odhlášen
  PK Plzeň Zdeněk Simota – Michael Hádek nebo Jan Jaroš
  Otruba Team Jaromír Otruba – Michal Dudek
  Markéta Praha Ondřej Smetana – Zdeněk Holub
  SC Žarnovica Fritz Wallner, A – Ján Halabrín, SK
  Topinka Racing Club Michal Škurla – Michael Hádek
 
nasazení: PSK Olymp Praha Matěj Kůs – Josef Franc
  ZP Pardubice Václav Milík – Tomáš Suchánek
  AK Slaný Eduard Krčmář – Martin Málek
  HBC@Vrates Divišov Daniel Hádek – Michaela Krupičková
  AK Březolupy  
  PRO-TEC SK Miletice Michal Mitko – Roman Čejka
  Grepl PDK Mšeno Mads Korneliussen, DK – Przemyslaw Pawlicki, PL

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) a Antonín Škach