Češi a Slováci v akci 503

Pokud se týká počasí, zůstal minulý týden hodně dlužný. Déšť ale spláchnul jen slánské stopětadvacítky a flat track. A tak jsme viděli neskutečný úvod extraligy a v náhradním termínu rovněž famózní postup české třiadvacítky do evropského finále. A jak se našim vedlo za hranicemi, zjistíme v pravidelné pondělní kompilaci magazínu speedwayA-Z.

 

Déšť se odvážil také na Britské ostrovy. Pondělní duel Birmingham vs. Leicester skončil již po dvanácti jízdách za stavu 29:43. Václav Milík dovezl domácím dva body (0 0 2).

Čtvrteční sparing Zielonej Gory s hostujícím Rzeszowem z nižší divize přinesla závěrečné skóre 67:23. Jan Kvěch v sestavě domácích byl s deseti body se dvěma bonusy od soupeře neporažen (3 2 3 2).

Páteční večer viděl extraligový triumf Lublinu nad hostujícím Gorzowem v poměru 55:35. Martin Vaculík pro hosty sedm bodů se dvěma bonusy (1 2 1 0 3).

Jan Kvěch včera z Pardubic pospíchal do Zielonej Gory pro druhé vítězství dne. Domácí předčili Grudziadz 48:42 a on skóroval pěti body s bonusem (1 2 2 0).

Ve druhé extralize Krosno doma překonalo Bydhošť 48:42. Václav Milík prohrál jen v rozjížďce s číslem tři s Kaiem Huckenbeckem. Celkem tedy čtrnáct bodů (2 3 3 3 3).

Jan Kvěch měl v uplynulém týdnu čtyři závody, z toho dva v jednom dni | foto Pavel Fišer

Napsat komentář