Markéta vábí své nové ctitele

Praha – 17. dubna
Pražský klub myslí i na své nejmenší diváky. Začátek Memoriálu Luboše Tomíčka se kvůli nim vrátil na obligátní osmnáctou hodinu. A co víc, při jeho loňském ročníku děti doprovázely závodníky na slavnostní nástup. Nyní se AK Markéta obrací na starší ročníky, protože pro mladé muže a slečny od deseti do patnácti let připravil akademii spojenou s červnovou první ligou a závodem seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup.

 

Loni děti doprovázely závodníky na nástup Tomíčkova memoriálu | foto Karel Herman

Speedway akademie 2024 bude mít svůj první den ve čtvrtek 20. června. Mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou se účastníci dozvědí spoustu věcí o historii i současnosti sportu levých zatáček. Prohlédnou si motocykly na speedway i long track. A večer společně se svým doprovodem budou mít volný vstup na prvoligový závod.

Malá Markéta se stane dějištěm praktické části pražské akademie | foto Antonie Škachová

V sobotu dopoledne se dění přesune na malý ovál na první zatáčkou velké dráhy. A od teorie se přejde k praxi. Odvážlivci vyzkouší plochodrážní stopětadvacítky pod dohledem trenérů. Přítomnost zákonného zástupce je povinná, vlastní přilba a další vybavení vítány.

Od čtrnácti hodin bude pokračovat seriál PRO-TEC Speedway Mini Cup. Pro účast v něm se ale vyžaduje platná závodní licence.

 

Napsat komentář