Češi a Slováci v akci 502

Neskutečně krásné počasí v minulém týdnu namalovalo úchvatné kulisy nejen tréninkům, nýbrž rovněž odložené ouvertuře kolibřího seriálu PRO-TEC Speedway Mini Cup v Divišově. Závody budou pokračovat v rychlém sledu. Zítra půjdeme do Prahy na extraligu, v sobotu do Pardubic ke kvalifikaci evropských třiadvacítek. Zatím je ale pondělí, ohlédněme se tedy za působením našich borců za hranicemi.

 

V pondělí Gorzow vyhrál domácí sparing proti Wroclawi 49:41, když mu Martin Vaculík dovezl deset bodů (2 2 3 3). Ze začátku pracovního týdne se přeneseme na jeho konec. Zielona Gora ve sparingu ve Wroclawi podlehla domácím 47:41. Jan Kvěch jí přispěl dvěma body (0 0 0 2).

V sobotu v Gniezně odstartovala série Budex International Amateur Speedway Cup 2024. Mezi účastníky byl rovněž Martin Švestka. Ve společné klasifikaci skupin Platinum a Gold skončil desátý (1 1 3 3). Finálová jízda Platinum přinesla pořadí Oliver Petersdof, John Pedersen, Martin Švestka a Tommy Schwalb.

Ve stejný den druhým kolem v Morizes pokračovala francouzská liga. Vyhrál Miramont se stejným počtem pětatřiceti bodů jako Morizes. Rozhodujícím kritériem je v tomto případě výsledek finálových rozjížděk. O dva body pozadu skončil Marmande, o deset La Reole, kde se Hynek Štichauer prezentoval devíti body (2 2 2 0 3).

Naši byli včera rovněž při polské ligové neděli. Extraligový duel Gorzow vs. Toruň skončil za stavu 51:39 pro domácí, jimž Martin Vaculík dovezl deset bodů (1 3 2 2 2). Druhá ekstraliga, alias bývalá první liga, měla na svém pořadu také utkání Gdaňsk vs. Krosno. Skóre se zastavilo na hodnotách 43:47 a Václav Milík se na výhře hostů podílel jedenácti body se dvěma bonusy (2 1 3 3 2).

John Pedersen, Oliver Petersdof a Martin Švestka na pódiu v Gniezně | foto laskavostí Martina Švestky