Na Velký pátek se ve Slaném trénovalo na malé dráze

Slaný – 29. března
Sváteční páteční odpoledne 29. března patřilo na slánském plochodrážním stadiónu opět dalšímu pokračování tréninkového programu Talent Speedway Slaný. Slunečné a poměrně teplé velikonoční počasí vylákalo do Slaného slušný počet zájemců o plochodrážní sport.

 

Z Liberce opět za svými rodiči dorazila Štěpánka Nyklová, která se na letošní sezónu připravuje velice zodpovědně, a její tréninkové výkony tomu také odpovídají.

Tradičně nechyběl jezdec AK Markéty Praha Jaroslav Bártek který je zde více  jak doma, prakticky nechybí na žádné slánské tréninkové akci.

Jakub Hejkal byl ve čtvrtek na tréninku v Praze, ale slánský program si rovněž nemohl nechat ujít a snad svojí tréninkovou píli zúročí v nastávající sportovní sezoně.

Richard Samek byl ve Slaném již den předem, aby si v dílně Bruno Belana za  asistence svého otce, ale především Rudolfa Belana připravil stroj kubatury 500 ccm, na něm již mohl, absolvoval páteční trénink.

Matěj Tůma měl minulý pátek lehký pád, ale ten ho neodradil, aby byl v plné síle  připraven na dnešní program. Kromě jízdy na malém oválu se mu instruktor Bruno Belan  věnoval v zatáčce u výjezdu smyků, kde pilovali jízdu mezi kužely.

Minule nově příchozí Matouš Ryska rovněž vážil cestu na slánský stadion a převzal  si Shupu po Richardovi Samkovi a pozvolna se začal zasvěcovat do tajů sportu levých  zatáček.

Stanislav Kohout bude v letošní sezoně startovat v barvách AK Slaný v závodech flat track v kategorii junior a i on využil páteční odpoledne, aby si z Prahy zajel do Slaného  zatrénovat.

Dnes chyběl vedoucí projektu TaSS Aleš Altman, který měl dlouhodobě  naplánovaný  rodinný program, ale v plném rozsahu jej zastoupil David Filipovský, který se mohl spolehnout  jak na Tomáše Hejkala tak Václava Buřiče kteří pomohli s úpravou dráhy, ale především jeho  pravou rukou byl Bruno Belan, který se věnuje přípravě začínajících jezdců.

Ve Slaném bylo opět život | foto Václav Buřič