Češi a Slováci v akci 497

Zatím se ještě nezávodí. Ale brzy bude. Uplynulý týden přinesl pro tuto skutečnost nezvratné důkazy. Naše ovály se probouzejí ze zimního spánku a čeští a slovenští plochodrážníci mají na svých kontech úvodní kolečka sezóny anno domini 2024.

 

Venku

Václav Milík trénoval v Krosně i v Debrecenu | foto laskavostí Václava Milíka

Sportovci Olympu vyrazili na soustředění do slovinského Krška. Od pondělí do středy zde trénovali Hynek Štichauer, Daniel Klíma, Jaroslav Vaníček, Jan Jeníček, Matouš Kameník a Jan Macek. Eduard Krčmář se bohužel nemohl uvolnit ze zaměstnání. Se svou dvěstěpadesátkou se ale k výpravě připojil Petr Marek.

V Žarnovici zase trénoval polský Gorzow. První tři dny se spolu s ním na ovál Městského stadiónu dostali také Martin Vaculík a Adam Bubba Bednář. Přítomnost elitních závodníků polské extraligy přilákala do ochozů slušný počet diváků. Svůj první letošní trénink si přitom střihnul také Jakub Valkovič.

Adam Bubba Bednář a Martin Vaculík prožili soustředění Gorzowa v Žarnovici | foto Petra Bednářová

Na ovál se dostal rovněž Václav Milík. Jeho Krosno trénovalo na svém domácím ovále v pondělí a v úterý. Vzápětí vyrazilo na třídenní soustředění do maďarského Debrecenu. Martin Vaculík se zase přesunul na Boll Camp do Goričanu. Šanci seznámit se s oválem, na němž začne letošní Speedway Grand Prix využil rovněž Jan Kvěch.

 

Doma

Pardubice začaly v úterý s přípravou svého oválu | foto AMK ZP Pardubice

V úterý vyjela na svítkovský ovál těžká technika, aby po zimní pauze srovnala trať. Není divu, Pardubice budou už přespříští sobotu hostit šampionát Evropy družstev. Chystá se také pražská Markéta. Otevře celou sezónu prvním přeborem v úterý šestadvacátého. A zítra má hostit první trénink. V úterý se má trénovat taktéž v Chabařovicích.

A v neděli si Poznaň pospíšila s informací, že její sedmnáctiletý závodník Mateusz Latala podepsal za extraligový Slaný první zahraniční kontrakt své kariéry.