FIM Flat Track Cup 2012 míří do Prahy

Praha – 20. června
Flat track, který někdy nese mírně zavádějící označení americká plochá dráha, není u nás disciplínou s dlouhou tradicí. Nicméně jedna z alternativ zaoceánského motocyklového závodění na oválech si u nás rychle našel své vyznavače i pořadatele. Po víkendu s podniky v Plzni a Mariánských Lázních se již tuto sobotu na pražské Markétě uskuteční premiéra seriálu FIM Flat Track Cup, který svým prvním ročníkem aspiruje na označení neoficiálního mistrovství světa.

Další závody se uskuteční v Montegiorgio v Itálii, americkém Auburnu a Lodi, aby se seriál ukončil říjnovým závodem v Miskolci. Do pražského závodu je přihlášeno jednadvacet závodníků, přičemž české barvy budou hájit čtyři z nich. Nejznámější je Pavol Pučko, bývalý plochodrážník a ještě předtím motokrosař, jehož flat track oslovil hned, když před třemi lety dostal možnost zúčastnit se ukázkového podniku před Tomíčkovým memoriálem.

Oficiální zahájení sobotního závodu v Praze je v sedmnáct hodin. Avšak ještě předtím čeká návštěvníky bohatý doprovodný program. Současně s tréninkem úderem třinácté hodiny začne prezentace amerických automobilů a motocyklů. O dvě hodiny později se diváci dostanou do depa a o hodinu později je do varu dostane rocková skupina The Cannonballs.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)