Juniorská družstva jen těsně uhájila postavení hlavního bodu dne

Liberec – 15. června
Pouze deset závodníků se zítra pod stříbřitým Ještědem představí diváků ve druhém díle šampionátu juniorských družstev. Stopětadvacítkářů bude o dva méně a to ještě Michaela Krupičková bude den po svých dnešních patnáctých narozeninách skákat ze silnějšího motocyklu na slabší a naopak. Být o klasický šampionát stejný zájem jako o malé dráhy, stali by se kolibříci jednoznačně hlavním bodem programu. Pro návrh zlepšení pověsti juniorských družstev připojením jednoho seniora zatím není všeobecná podpora.

Za rozhodnutím pražské Markéty nepovolit hostování svých juniorů v ostatních týmech juniorského šampionátu není žádný šprajc spojený bojem ČSMS a AČR, ale snaha přimět kluby zamyslet se nad stavem naší jezdecké základny.

V zítřejším klání ani jeden ze zúčastněných týmů nenastoupí v plném počtu. Zranění mšenského Zdeňka Růžičky a slánského Romana Čejky, konec kariéry Daniela Hádka a povolání Václava Milíka do kvalifikace o SGP 2013 v Tarnowě udělala pořádné díry do startovní listiny.

Mšenu ke třem jménům v programu pomůže již tradičně Patrik Nagy, Pardubice sáhly k hostování polského závodníka Lukasze Przedpelskeho, avšak trojkaoliční celek a Slaný nastoupí pouze ve dvou.

„Deset závodníků jezdilo prakticky i loni,“ říká na téma naplnění startovní listiny Petr Moravec, předseda VV SPD. „To byly dvojice v pěti družstvech a ve spojení se stopětadvacítkami to je uznávaná hrana.“

Za daného stavu by se možná dalo spekulovat o otevření soutěže pro seniorské závodníky, kteří v řadě případů trápí nízký počet závodů. „Pro nápad pospojovat to s jedním seniorem v týmu zatím není plná podpora,“ odhaluje Petr Moravec skutečnost, že s tímto řešením nesouhlasí všichni účastníci soutěže. V tomto směru nelze plně rozumět pořadatelům, kteří nechtějí pořádat přebor, který údajně odrazuje diváky, protože o juniorských družstvech rozhodně nelze prohlásit, že divácký zájem přitahují.

Startovní listina:

Grepl PDK Mšeno: 1 Patrik Nagy (H – ACCR), 2 Stanislav Pouznar, 3 Michal Klein, 4 neobsazeno
DaK Moto Plzeň-Divišov: 4 Jan Holub, 5 Michaela Krupičková, 6 a 14 neobsazeno
AK Slaný: 7 Eduard Krčmář, 8 Michal Průcha, 9 a 15 neobsazeno
ZP Pardubice: 10 Lukasz Przedpelski (PL), 11 David Štěrovský, 12 René Vidner, 16 neobsazeno

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Filip Hájek, Praha
2 Michaela Krupičková, Divišov
3 Kryštof Rybář, Osečná
4 Roman Mády, Plzeň
5 Igor Kopic, PL
6 Celina Liebmann, D
7 Josef Novák, Pardubice
8 Patrik Mikel, Březolupy

Foto: Eva Palánová