Češi a Slováci v akci 493

O víkendu se řada plochodrážníků objevila za řidítky plochodrážních motocyklů. Většina z nich v tréninkovém režimu kromě borců, kteří si na poli u Úhřetic střihli neoficiální Srandamač. A Romana Andrusiva, který v sobotu účinkoval v seriálu Drift-On-Ice v Jonsdorfu, ale nedělní Oberau vynechal. Uplynulý týden přinesl našim závodníkům také nové kontrakty v zahraničí.

 

Kromě Romana Andrusiva do Oberau nepřijel ani Nicklas Clausen, který musel domů rovnou z Jonsdorfu. Finále přineslo pořadí Ronny Weis, Richard Geyer, Sergej Malyšev a Marius Hilebrand.

Další podniky saské šroubkařské série jsou plánovány do Niesky a Chemnitz, nicméně nemají stanovené termíny. Proslýchá se, že se neuskuteční vzhledem k drahému pronájmu haly. Ať tak či onak, Roman Andrusiv v nich kvůli služební cestě do zahraničí startovat nebude.

A pokud se týká zmiňovaných kontraktů, Matouš Kameník se dohodl se Zielonou Gorou na svých startech v extralize U24. Letos bude mít česká plochá dráha své zastoupení po letech opět na Britských ostrovech. Václav Milík podepsal kontrakt ve vyšší Premiership za Birmingham.

Na koupališti v Oberau se jely šroubky bez české účasti | foto Mayk Sander