Cesta na východ začíná dnes v Opole

Opole – 7. června
I když český národní tým vypadl z evropského šampionátu juniorských družstev již v dubnovém semifinále v ukrajinském Červenogradu, dnes se do soutěže vrací. V polském Opole bude plnit úlohu náhradního týmu bez nároku na postup, což Milan Špinka výstižně označil jako placený trénink. Dva z českých závodníků se však po závodech domů vracet nebudou.

Český tým bude mít dnes místo Milana Špinky pod palcem Petr Moravec. Proti domácím Polákům, Dánům a Slovincům nastoupí ve složení Ondřej Veverka, Eduard Krčmář, Jan Holub a Zdeněk Holub, zatímco Ondřej Smetana bude plnit roli náhradníka.

Do sestavy se dostal, protože společně se Zdeňkem Holubem přímo z Opole zamíří na Ukrajinu, kde je v sobotu v Červenogradu čeká semifinále mistrovství Evropy juniorů. V Opole bude chybět Václav Milík, o něhož usiloval pořadatel German Open, jež se jede dnes v Olchingu.

Pardubičan byl náramně spokojen se skvělými finančními podmínkami, avšak když minulý čtvrtek odeslal přihlášku, z Německa mu bylo řečeno, že je už pozdě.

Foto: Wojta Zavřel