Češi a Slováci v akci 492

V sobotu se u Úhřetic trénovalo na šroubcích na místním poli, nicméně informace o spontánní akci prosákla širší veřejnosti s křížkem po funuse. Ale dnes je pondělí a nás čeká další pravidelná kompilace magazínu speedwayA-Z. O víkendu ve Švédsku pokračovala  Isracing Superligan, kde v akci nechyběl ani Andrej Diviš.

 

Andrej Diviš absolvoval kompletní pořad vyšší švédské soutěže | foto Martin Běhal

Sobotní čtvrté kolo soutěže sledovalo nějakých dvě stě osmdesát diváků. Počasí bylo poměrně teplé, rtuť teploměru neklesla pod jeden záporný dílek stupnice pana Celsia. V sestavě Strömsundu se prvně objevil Jimmy Olsen a ve spojení s Franzem Zornem, Hansem Weberem a Jasperem Iwemou šlo o vítězný koncept.

Na stupních vítězů se objevily také německý Inn Saar Racing a Jämtarna Östersund. ÖMK Rundbana Örnsköldsvik skončil pátý. Andrej Diviš pro něho skóroval třemi body (X 1 1 1).

Nazítří soutěž vyvrcholila svým pátým kolem v Böllnasu. Strömsund se těšil z dalšího prvenství i ligového titulu. Örnsköldsvik skončil pátý, přičemž Andrej Diviš mu dodal jeden bod (0 1 0 0).

Celková tabulka soutěže: 1. Strömsund MC 24, 2. Inn Saar Racing Team (D) 16, 3. Jämtarna Östersund 14, 4. ÖMK Rundbana Örnsköldsvik 12, 5.SMK  Gävle 9, 6. Bockarna MC Böllnas 0.