První šampión ČSMS bude znám zítra

Praha – 4. června
Historicky první mistr republiky v soutěži pod jurisdikcí ČSMS bude korunován zítra na pražské Markétě v šampionátu juniorů. Přihlášeno je osmnáct závodníků napříč spektrem všech klubů, jelikož organizace pod křídly AČR nekladli svým jezdcům žádné překážky. Konkurenci navíc navýší trojice polských borců. V Praze původně koketovali s myšlenkou rozpisu pro dvacet závodníků, avšak nakonec přijde ke slovu klasický rozpis, jemuž bude předcházet kvalifikace.

Důvodem příklonu k systému na dvacet jízd se stala omluva maďarského závodníka Rolanda Benkö. Ten včera v Kršku rozbil svůj motocykl a podle svých slov bude mít pořádnou honičku zprovoznit ho na další víkendové závody.

Za těchto okolností se Tomáš Topinka, jenž má organizaci závodu pod palcem, rozhodl upřednostnit systém pro šestnáct závodníků. Jelikož dva borci přebývají, přijde ke slovu kvalifikace. „Není vyloučeno, že se pojede o tři místa,“ říká Tomáš Topinka. „Dnes dopoledne mi volal René Vidner, že má čtyřicítky horečky. Ještě neví, jestli dorazí, rozhodne se až zítra ráno, jak mu bude.“

Největším magnetem divácké pozornosti by měla být konfrontace naší špičky s polskou konkurencí, kterou obstarají Jakub Jamrog a bratři Emil a Kamil Pulczynští. Drama také navýší skutečnost, že na rozdíl od šampionátu AČR v podobě vícedílného seriálu, mistrovství ČSMS nenabídne možnost nápravy jakéhokoliv zaváhání. Výsledek každé jednotlivé jízdy proto bude rozhodující nejen k titulu, ale i dalších příček závěrečné klasifikace.

A navíc je tady i další lákadlo. „Závod je dotovaný částkou 40 tisíc korun,“ připomíná Tomáš Topinka. „Kluci tedy budou mít, o co jet.“

Složení startovní listiny:

Přímo nasazení:
Zdeněk Holub, Praha
Dominik Hinner, Praha
Jakub Jamrog, PL
Jan Holub, Plzeň
Ondřej Smetana, Praha
Emil Pulczynski, PL
Kamil Pulczynski, PL
René Vidner, Pardubice
Daniel Hádek, Plzeň
Ondřej Veverka, Praha
Eduard Krčmář, Slaný
Michal Škurla, Praha
Václav Milík, Pardubice
Patrik Nagy, H (ACCR)
 
Účastníci kvalifikace:
Stanislav Pouznar, Mšeno
David Štěrovský, Pardubice
Michal Průcha, Slaný
Michal Klein, Mšeno

Poznámka: startovní čísla budou upřesněny během zítřka.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)