Podniky FIM a UEM komplikují také odložené úvodní kolo první ligy

Mšeno – 1. června
První liga měla původně odstartovat minulu sobotu v Březolupech, avšak tamní závod byl přeložen kvůli účasti juniorského národního týmu v semifinále mistrovství světa v Lakeside. Komplikace plynoucí ze střetu s reprezentačními povinnostmi však komplikují život manažerům i před zítřejším Mšenem.

Lubomír Vozár musel oželet hned dvě ze svých es. Václav Milík, stejně jako Jan Holub, byl vylosován do zítřejšího semifinále juniorského mistrovství světa v Červenogradě. A Tomáš Suchánek zase zítra večer nastoupí v kvalifikaci o SGP 2013 v rakouském St. Johannu. Tam byl dodatečně nominován i Martin Gavenda, když bylo AČR přiděleno ještě jedno místo navíc.

Březolupy mají tím pádem o starost více. A to tím spíše, jede-li Michael Hádek s Josefem Francem v neděli semifinále mistrovství Evropy na travnaté dráze v Bielefeldu, a Roman Čejka je v rekonvalescenci své zlomené klíční kosti.

Za těchto okolností se za nejpravděpodobnější jeví povolání Martina Málka. Zatímco na potvrzení jména u startovního čísla pět zítřejšího prvoligového závodu čekáme, v reprezentaci je všechno nalinkované. Její víkendový program kompletuje účast trojlístku Aleš Dryml, Richard Wolff a Karel Kadlec, jenž na poslední chvíli obsadil místo dodatečně přidělené pro AČR, v kvalifikačním kole světového šampionátu na dlouhé dráze, které v Tayacu startuje krátce před devátou večer.

Foto: Wojta Zavřel