Veteráni se svou schůzí předběhli Martinova bílého koně s nadílkou sněhu

Praha – 11. listopadu
Jako každý rok i letos se na podzim konala členská schůze klubu závodníků veteránů AČR. Výjimečně letos první bez té jarní. V sobotu měl přijet Martin na bílém koni, ale velké osobnosti našeho motoristického sportu jej předběhly.

Veteráni se v sobotu sešli na své sobotní schůzi | foto Pavel Fišer
Jaroslav Pták starší se do plochodrážního povědomí dostal díky synovi | foto Pavel Fišer

Od devíti hodin se začalo promítáním filmů. Po podepsání prezentační listiny skoro každý rovnou zamířil k platbě členských příspěvků na příští rok. Pro začátek vyzval předseda pan Evžen Erban prezidenta AČR Jana Šťovíčka jen o pár slov, protože si  sem  odskočil od zákroku u zubaře a měl být v klidu.

Dále byla přednesena zpráva o činnosti a hospodaření. Byl podán návrh o zvýšení členského příspěvku o stokorunu, který se bude řešit až na jarní schůzi kvůli jiným připomínkám.

Byla uctěna minutou ticha vzpomínka za zemřelé. Evžen Erban podotkl, že dříve veteránů bývalo kolem 500 a už nás je jen cirka 400. A přišel nejoblíbenější bod sobotního dopoledne, vyhlášení jubilantů a předávání cen poháry nebo plakety. Dámy dostávaly také kytičky.

Miroslav Rosůlek si nezapomněl svůj nezaměnitelný úsměv | foto Pavel Fišer

Z plochodrážní branže patřil k jubilantům devadesátiletý divišovský konstruktér Jaroslav Červinka či Jana Kasperová slavící pětaosmdesátiny. A také o pět let mladší Jaroslav Pták, pochopitelně starší. Dodatečně byl ohodnocen také Miroslav Rosůlek.

Po diskusi se schůze pomalu začala rozpadat, lidé odcházeli na slíbený guláš s chlebíčkem a cibulí, během dopoledne si každý mohl dát pivo, vodu i kávu. Každý  dle své chuti  a v poledne byla schůze úplně ukončena.

Plzeňanům gulášek chutnal – zleva Václav Hejl, Jan Hádek a Jaroslav Lucák | foto Pavel Fišer