Pavel Mareš spočinul v Ludvíkovicích

Památka zesnulých je období, kdy vzpomínáme na všechny blízké, kteří již nejsou mezi námi. Paří mezi ně i ti, kteří psali historii ploché dráhy. Od letošního června dolévají do nádrže andělé také Pavlu Marešovi, který našel místo posledního odpočinku na Děčínsku.

 

Místo posledního odpočinku Pavla Mareše | foto Antonín Vilde

Pavel Mareš patřil v šedesátých a na začátku sedmdesátých let minulého  století k nepřehlédnutelným postavám československé ploché dráhy.  Jezdecké začátky v ústeckém AMK pod vedením Jaroslava Volfa staršího dokázal velice rychle zúročit a postupně jeho sportovní výkony měly rychlý posun až k reprezentační vestě. Svoji sportovní kariéru následně ještě zdokonalil v barvách AMK Slaný, kde prožil nejlepší léta svého sportovního života.

Petr Pospíchal, Miroslav Rosůlek a Antonín Vilde v síni slávy Pavla Mareše | foto Radka Marešová

Poslední rozloučení s Pavlem Marešem proběhlo 19. září v Ludvíkovicích, kde byly jeho ostatky na místním hřbitově uloženy do rodinné hrobky.. Na pozvání jeho dcery Radky se této pietní akce za Autoklub Slaný zúčastnil  jeho dlouholetý kamarád Miroslav Rosůlek, který s ním prožil mnoho chvil nejen za řídítky plochodrážního stroje.

Na Děčínsko Miroslava Rosůlka ještě doprovodili Petr Pospíchal a Antonín Vilde, kteří si následně  v domě Pavla Mareše prohlédli jeho síň slávy a poděkovali dceři Radce za pozvání a malé pohoštění.