Liberec vyhrál svou domácí extraligu již dvaadvacet hodin před jejím začátkem

Liberec – 13. září
Včerejší podvečer se nesl ve znamení smrště otázek. Pojede se? Kde jsou sestavy? Nebylo divu, uzávěrka pro nahlášení sestav čtyřiadvacet hodin před začátkem třetí letošní extraligy v Liberci minula. Minuty běžely, jakoby je platili v hodinovce, ale žádné oficiální zprávy. Čekalo se na domácí tým. Dočkali jsme se takřka o sto dvaceti minut později. V ten moment Liberec vyhrál mítink na své vlastní dráze. Samozřejmě organizačně, co se ve Starých Pavlovicích stane v podvečer, je prozatím stále ve hvězdách.

 


Tipujte:

Vrátí se Pardubice z dnešní extraligy v Liberci jako mistři republiky?

View Results

Loading ... Loading ...

Slánská kniha v Pavlovicích:

Ačkoliv v Pardubicích a v Plzni šla docela na dračku, z tiskárny sjíždí další část nákladu nové knihy Antonína Škacha a Antonína Vildeho s názvem Slánská sedmdesátka, aneb od padesátého doleva a smykem.

V přímém prodeji za pětistovku bude také dnes v Liberci. Prodejní místo se upřesní před závodem. Záhy také odstartuje zasílání poštou.


 

Liberec: triumf nadšení

Vojtěch Šachl bude hostovat za Liberec | foto Karel Herman

Že má Ebebe Liberec potíže s financováním si již před čtvrt rokem cvrlikali i ti vrabci, kteří se běžně nedostanou do depa natož pak k diskrétním kuloárním zprávám. Naštěstí pomohli staří známí, ale že jde v tomto případě o improvizaci je nad slunce jasné.

V průběhu tříleté příhody polského družstva na našich oválech se dnes vůbec poprvé v sestavě objevují dva čeští závodníci. Ondřej Smetana pojede v základní čtveřici, zatímco Vojtěch Šachl vyfsuje vestu náhradníka. Zbytek jsou staří dobří známí. Jedrzej Chmura na pozici povinného juniora, Lars Skupieň a Patryk Wojdylo.

V Pardubicích se Liberec postavil na nejnižší stupínek pódia. „Bojujeme do konce o dobrý sportovní výsledek,“ komentuje Blažej Skrzeszewski své ambice a povzdechne si. „Kromě finančních problémů.“

Sestava na dnešní podvečer: 1 Ondřej Smetana, 2 Jedrzej Chmura (junior ACR/PZM), 3 Lars Skupieň, 4 Patryk Wojdylo. 17 Vojtěch Šachl (Praha)

 

Praha: víra v obrat

Osud Prahy bude mít ve svých rukou také Jan Kvěch | foto Karel Herman

Staré Pavlovice jsou pro pražskou Markétu něco jako Lurdy pro nemocné poutníky. Loni sem přijela coby třetí tým tabulky s dvoubodovou ztrátou na leadera a vracela se s titulem.  Zázrak by se jí rozhodně hodil i dnes, když je v tabulce třetí se ztrátou třech bodů na Slaný a celých pěti na Pardubice.

Odpovědnost za výsledek neleží v rukou božích, ale na bedrech závodníků, jichž má Tomáš Topinka dostatek. Dnes nasadil Daniela Klímu, Josefa France, Jana Kvěch a na post juniora Petra Chlupáč do základní čtyřky a Adama Bubbu Bednáře coby náhradníka.

„Rozhod‘ jsem se tak,“ reaguje na otázku motivaci svého výběru. „Máme, co dohánět. V Liberci se uvidí, každej závod je jinej. Ale chtěli bychom trošičku uspět.“

Sestava na dnešní podvečer: 5 Daniel Klíma, 6 Josef Franc, 7 Jan Kvěch, 8 Petr Chlupáč (junior ACR/PZM), 18 Adam Bubba Bednář

 

 

Slaný: chuť na zlato

Jakub Jamrog neodmyslitelně patří do slánské sestavy | foto Karel Herman

Slaný dobyl v extralize anno domini 2023 dvě druhá místa. Stejná pozice mu patří rovněž v průběžné tabulce. Chce-li po asi třech miliónech let opět usednout na mistrovský trůn, a jako že chce, řešení je jediné. Začít porážet Pardubice a nejpozději dnes.

Zjara Milan Mach musel se sestavou improvizovat, ale dnes přijde na slavnostní nástup v klasickém složení. Juniorem je Bruno Belan, plzeňský mladík Matěj Frýza náhradníkem a  zkušení Jakub Jamrog, Eduard Krčmář a Oskar Polis oporami sestavy.

„Nezměněná sestava, ale už by se moh‘ změnit výsledek,“ uvažuje slánský kouč. „Doufám, že to bude lepší než loni, kdy se nám Liberec nepoved‘. Ještě teoreticky můžeme jít na titul.“

Sestava na dnešní podvečer: 9 Bruno Belan (junior ACR/PZM), 10 Jakub Jamrog (PL), 11 Eduard Krčmář, 12 Oskar Polis (PL), 19 Matěj Frýza

 

 

Pardubice: šance být mistrem již dnes

Hynek Štichauer se dnes se svými Pardubicemi může smát nejlépe | foto Karel Herman

Dva závody, dva triumfy. Taková je bilance Pardubic v letošní vyšší české soutěži. Pakliže by Východočeši dali dnes hattrick a Slaný neskončil lépe než třetí, bude o titulu rozhodnuto. Slánský závěr by posléze patřil jen boji o stříbro.

V týmu Jaroslava Petráka k jedné změně dochází. Místo Andrzeje Lebeděvse, jenž má švédská play-off a dánskou velkou cenu, v naší extralize vůbec poprvé nastoupí Rafal Karczmarz. Nechybí Václav Milík, Hynek Štichauer a mladí Matouš Kameník coby junior a Jan Jeníček jako náhradník.

„Nezáleží na mně, jakou sestavu postavím, ale výsledek je o jezdcích,“ konstatuje Jaroslav Petrák. „I kdyby se zadařilo, OK, ale chtěl bych to se stejnými, co extraligu jedou od začátku. A s Andrzejem Lebeděvsem se vloudila chybička.“

Sestava na dnešní podvečer: 13 Václav Milík, 14 Rafal Karczmarz (PL), 15 Matouš Kameník (junior ACR/PZM), 16 Hynek Štichauer, 20 Jan Jeníček