Memoriál Antonína Vildeho se přibližuje současným českým dvojicím

Miletice – 28. dubna
Za léta své existence vystřídal slánský Memoriál Antonína Vildeho mnoho podob. Závodilo se stylem dvojutkání, podle rozpisu jednotlivců, formou nadstavbového klání, avšak nejvýraznějším způsobem se mítink do historie zapsal jako závod dvojic. V párovém duchu se bude odbývat příští sobotu rovněž jeho třináctý ročník, který ovšem přinese novinku v systému.

Letošní Memoriál Antonína Vildeho totiž představí modifikovaný systém, dle něhož se závodí o český titul od roku 2003. Na slánské dráze však změří své síly pouze osm párů, na druhou stranu pro žádný z nich neskončí závodní odpoledne po základní části.

Čtvrté a třetí týmy ze skupin změří své síly navzájem v jízdách o sedmé a páté místo. Top čtveřice se stejně jako v šampionátu republiky nejprve prokříží v semifinálových jízdách, aby následně byl celý podnik uzavřen malým a velkým finále.

Volné pouáky dvojic bývají lákavé už jen netradičními jezdeckými spojeními, která by se mnohdy dávala dohromady jen obtížně. V tomto ohledu nebude letošní Memoriál Antonína Vildeho žádnou výjimkou. Na rozdíl od předchozí praxe nebudou jeho součástí stopětadvacítky, avšak vložený exhibiční závod sajdkárkrosových strojů o Cenu www.omacz.cz ho bude doprovázet i letos.

Startovní listina: Memoriál Antonína Vildeho, Slaný – sobota 5. května:

skupina A: MSC Míšeň 1 Ronny Weis (D), 2 Matthias Bartz (D)
  AK Slaný 3 Michal Dudek, 4 Roman Čejka
  DaK Moto 5 Václav Milík, 6 Jan Holub
  SMESTAV 7 Ondřej Smetana, 8 Jan Jaroš
 
skupina B: Česká republika U17 9 Zdeněk Holub, 10 Daniel Hádek
  HBC@Vrates Divišov 11 Michael Hádek, 12 Zdeněk Simota
  SC Žarnovica 13 Ján Halabrín (SK), 14 Fritz Wallner (A)
  PRO TEC Miletice 15 Martin Málek, 16 Eduard Krčmář

Foto: Wojta Zavřel