Michal Škurla vyhrál, Václav Verner vede

Praha – 26. dubna
Počasí na zakázku provázelo druhý díl seriálu mistrovství republiky stopětadvacítek na krátké dráze ČSMS v Praze. Vymetená obloha a teplota šestadvacet stupňů, to by mohl úterní extraligový závod trochu tomu dnešnímu závidět. Startovní pole čítalo sedm borců, kterým byl připraven rozpis na čtyři základní a jednu finálovou rozjížďku pro všechny dle jejich umístění po základní části.

Start samotného závodu byl pozdržen vinou startovacího zařízení,které v dnešním vedru odmítalo pracovat a tak Zdeněk Schneiderwind vyrobil náhradní z gumy a Tomáš Topinka k roli rozhodčího přivzal i roli obsluhy zeleného světla.

Poté již závod běžel jak na drátku, jízda střídala jízdu a jediné přerušení obstarala kropička před finálovou sérií jízd. Základní částí prošel bez bodové ztráty Michal Škurla, s jedním ztraceným bodem ho následoval Václav Verner a tři body poztrácel Adam Fencl.

To nám dává sestavu pro finále A,ale první finálová rozjížďka byla označena písmenem C a v ní startoval osamocený František Klier. Napsané vypadá jako nudná jízda, ale opak je pravdou.Františkovi se v nájezdu do posledního kola zastavil motocykl. Naštěstí je už tak zkušený jezdec,že za mohutného povzbuzování přítomných diváků a zbytku startovního pole poslední kolo odmakal po svých!

Za svou one men show sklidil zasloužený potlesk. Finále B pro sebe získal Patrik Mikel,který celý závod předváděl velmi dravou jízdu a ta ho dovezla k celkovému čtvrtému místu.Absence úsměvu u Patrika Mikela při závěrečném vyhlašování napovídá,že rozhodně nebyl s bramborovou medailí spokojen.

Při bodování, stejném jako u krasobruslení, by jistě obdržel samé desítky, o tom nemusíme pochybovat. No, a startujeme áčko. A to hned třikrát.Ne,že bytak předepisoval rozpis závodu. První pokus opakován pro letmý start jednoho z účastníků.

Druhý start zařídil svou bojovností Adam Fencl,který tak dlouho atakoval druhé místo Václava Vernera,že skončil v mantinelu na výjezdu do cíle s bolestivě naraženou levou rukou.Třetí opakování bylo zároveň posledním. Cíl první spatřil Michal Škurla před Václavem Vernerem.

Nejvyšší borec startovního pole Michaů Škurla tak dnes byl svou postavou tak trochu předurčen ke zdolání nejvyššího stupně vítězů, který vyžaduje na pražské malé dráze také sportovní výkon.

    C B A TOT
1. Michal Škurla, Praha 3 3 3 3     6 18
2. Václav Verner, Chabařovice 3 3 2 3     4 15
3. Adam Fencl, Chabařovice 2 2 3 2     F 9
4. Patrik Mikel, Březolupy E 2 3 3   3   11
5. Kryštof Rybář, Osečná 3 1 2 2   2   10
6. Filip Šifalda, Chabařovice 2 3 2 1   1   9
7. František Klier, Mšeno 1 2 1 2 3     9

Průběžné pořadí seriálu ČSMS:

  5.4. 26.4. TOT
1. Václav Verner 12 15 27
2. Patrik Mikel 14 11 25
3. Michal Škurla 6 18 24
4. Filip Šifalda 13 9 22
5. Zdeněk Holub 16 NS 16
6. Kryštof Rybář NS 10 10
7. Adam Fencl NS 9 9
8. František Klier NS 9 9
9. Filip Hájek 9 NS 9
10. Lukáš Kovařík 0 NS 0

Foto: Michal Kohout