Juniorská družstva startují s novým rozpisem

Slaný – 13. dubna
Letošního šampionátu juniorských družstev se neúčastní pražská Markéta, která má pro své juniory jiné preference. Zbývající čtyři celky budou závodit dle nového rozpisu, v němž je možné tři členy doplnit náhradníkem. Při zítřejší premiéře ve Slaném je zatím ve startovní listině jen jedenáct jmen. Juniorská klání už tradičně doplňují stopětadvacítky s osmi závodníky.

Čtyřčlennou kvótu svého týmu naplňuje pouze Mšeno, jehož leaderem bude Maďar Patrik Nagy. Slaný, který se právem může počítat za favorita díky kompaktnímu celku, a Pardubice přijedou ve třech. U trojkoaličního družstva Dak Moto Plzeň – Divišov však prozatím figuruje pouze Daniel Hádek s tím, že další účastník bude doplněn dodatečně.

I po změně rozpisu zachovává šampionát juniorských družstev formuli jízdy v páru, avšak pouze ve dvanácti jízdách základního rozpisu. Ten vyvrcholí trojicí finálových rozjížděk, v nichž se představí závodníci ze všech čtyř týmů na základě svých bodových zisků.

Premiéry mistrovských stopětadvacítek se zúčastní také zahraniční účastníci, Mike Jacopetti, syn přítelkyně ledaře Charly Ebnera, a Celina Liebmannová. Největší pozornost však bude upřena na duel Michaely Krupičkové s Patrikem Mikelem, jenž se zřejmě stanem hlavním motivem letošní sezóny kolibříků.

Startovní listina:

AK Slaný: 1 Eduard Krčmář, 2 Roman Čejka, 3 Michal Průcha, 13 neobsazeno
ZP Pardubice: 4 Václav Milík, 5 René Vidner, 6 David Štěrovský, 14 neobsazeno
DaK Moto Plzeň-Divišov: 7 Daniel Hádek, 8 dodatečně, 9 a 15 neobsazeno
Grepl PDK Mšeno: 10 Patrik Nagy (H – ACCR), 11 Stanislav Pouznar, 12 Michal Klein, 16 Zdeněk Růžička

Mistrovství republiky 125 ccm:

1 Michaela Krupičková, Divišov
2 Filip Hájek, Praha
3 Patrik Mikel, Březolupy
4 Mike Jacopetti, A
5 Roman Mády, Plzeň
6 Celina Liebmann, D
7 Lukáš Kovařík, Praha
8 Kryštof Rybář, Praha

Foto: Wojta Zavřel