Rudolf Grepl slaví v těchto dnech osmdesát

Mšeno – 12. srpna
Nejprve působil ve Mšeně jako sponzor. Podporoval klub nebývalým způsobem, brzy přišla nabídka, aby se stal šéfem klubu a přesto, že vlastní firmu, která mu dá hodně zabrat, nabídku přijal. Bylo vidět, že si plochou dráhu zamiloval. Věnoval ji spoustu času, a financí, a brzy přišly i výsledky. Stadión jen kvetl, což dokazoval i divácký zájem. V extralize za Mšeno začali jezdit světoví jezdci jako Američan Greg Hancock, Poláci Piotr Protasiewicz, Grzegorz Walazsek a mnozí další. Mšenu se povedl husarský kousek, když dokázal v extralize získat hattrick, tedy tři vítězství za sebou. K tomu ještě titul mistra české republiky dvojic.

 

Pan Grepl je znám velmi přátelskou povahou, vše řeší s klidem, a je proto velmi oblíben. V mládí byl také velkým a úspěšným sportovcem, což mu i v činnosti u ploché dráhy určitě hodně pomohlo. Činnost plochodrážního klubu skončila před pár lety kvůli stavu závodní dráhy. Mšeno mělo slíbenou finanční podporu na její opravu, ta se ale nedostavila, a tak se oblíbený komorní stadion dočkal konce. Reakce diváků byla velmi smutná, mnozí stadión ve Mšeně milovali.

Smutný je z toho i náš oslavenec Rudolf Grepl, který díky sportování na osmdesát let určitě nevypadá. V Pardubicích mu to řekl i sám Greg Hancock. Přidávám i jednu historku z roku 2015 ze zájezdu do Austrálie. V Sydney jsme jeli na pláž a já a Ruda jsme se šli koupat. Já blízko břehu, a Ruda plaval asi 150 metrů na volné moře. Viděl jsem, jak se vrací, ale vlny ho ke břehu nepouštěly. Byl to evidentně velký boj, a Ruda mi na břehu řekl, že kdyby nechodil doma pravidelně plavat, tak by tam asi zůstal.

Jsem šťastný, že Rudolf Grepl se věnoval právě ploché dráze, a svojí účastí ji nebývale pozdvihl k výšinám. Rudo, kamaráde, je toho hodně, co bych Ti chtěl popřát, ale já Ti přeji hlavně zdraví. Těším se, že si u pivečka budeme povídat o společných chvílích jak v Austrálii, tak i v Římě. Ještě jednou hodně zdraví Tobě i celé rodině, přeje Tvůj kámoš Míla Čmejla.

V australské buši