Václav Milík rozhodně neplánuje ústup z nejvyššího stupně

Slaný – 12. dubna
V otázce závodníka stojícího na nejvyšším stupni vítězů byla ještě hodně mladá letošní půllitrářská sezóna poměrně monotematická. Václav Milík se radoval nejen při pražském Markéta Open, ale také o den později při přeborové premiéře ve Svítkově. Pardubický junior se magazínu speedwayA-Z svěřil, že by rozhodně z vítězného piedestalu nechtěl sestupovat ani zítra, kdy ve Slaném startuje juniorský šampionát pod gescí AČR. Aspirantů na zlatý věnec je ovšem více, a to tím spíše, je-li startovní listina nabitá odhora až dolů a hlavnímu závodu bude předcházet kvalifikace s osmi účastníky.

Včera večer v Pardubicích litoval Václav Milík jediné věci. „Mohlo to bejt‘ lepší a měl bych kompletku,“ upozorňoval na jediný bod, který mu v rozjížďce s číslem jedenáct uzmul Ondřej Veverka. Jenže během rozběhlé plochodrážní kampaně se minulostí příliš nežije. A také Václav Milík už upírá ohnisko své pozornosti ke Slanému.

„Chtěl bych vyhrát s plným počtem,“ nezastírá. „Body budou důležitý. Celou zimu jsem se připravoval, chodil do posilky. Hattrick by byl pěknej‘, ale mohli bychom vyhrát ještě i v sobotu juniorský družstva, to se může klidně stát.“

Z české juniorky sice s Michaelem Hádkem a Michalem Dudkem vypadly dvě hvězdy, avšak letos prozatím nepanují žádné personální obavy. Zítra se začne kvalifikací, jíž se zúčastní sedm závodníků. Nejpřímější cesta do hlavního závodu povede přes triumf v jedné z prvních jízd. Rozjížďka s číslem tři přinese poslední šanci, ale také první dva vyřazené. O definitivním složení postupujících nakonec rozhodne čtvrtá jízda.

Hlavní závod slibuje napínavou podívanou už jen při zběžném pohledu. A by Václav Milík coby úřadující vicemistr a po odchodu Michaela Hádka i prozatím nekorunovaný král české juniorky se logicky řadí mezi nejžhavější favority, s obdobnými ambicemi se to bude hemžit i v sousedních boxech. A tak se zdá, že letošní ročník šampionátu,jehož historie se táhne až zpátky k sezóně 1974, bude patřit k těm povedenějším.

Startovní listina:

kvalifikace: Roland Benkö, H
  Michal Klein, Mšeno
  Zdeněk Růžička, Mšeno
  David Štěrovský, Pardubice
  René Vidner, Pardubice
  Vít Janoušek, Liberec
  Michal Průcha, Slaný
 
hlavní závod: 1 Stanislav Pouznar, Mšeno
  vítěz kvalifikační jízdy 1
  3 Dominik Hinner, Praha
  4 Ondřej Veverka, Praha
  5 Michal Škurla, Praha
  6 Jan Holub, Plzeň
  7 vítěz kvalifikační jízdy 2
  8 Patrik Nagy, H – Mšeno (ACCR)
  9 vítěz kvalifikační jízdy 4
  10 Zdeněk Holub, Praha
  11 Eduard Krčmář, Slaný
  12 Roman Čejka, Slaný
  13 Václav Milík, Pardubice
  14 Ondřej Smetana, Praha
  15 Daniel Hádek, Plzeň
  16 druhý z kvalifikační jízdy 4
  17 třetí z kvalifikační jízdy 4
  18 čtvrtý z kvalifikační jízdy 4

Foto: Wojta Zavřel