Dvěstěpadesátky mají silný český kontingent

Goričan – 6. dubna
Zlatý pohár dvěstěpadesátek má v kolonce vítězů prozatím jen jediné jméno. Eduard Krčmář své předloňské vítězství na slánské dráze dokázal obhájit ve švédském Norrköpingu. Letos se šampionát pojede jako dvojdílný seriál, kdy srpnovému vyvrcholení na plzeňských Borech předchází nedělní závod v Goričanu.

Podnik provází tréninková akademie, při níž bude zítra mladé závodníky školit samotný Greg Hancock, jenž se po sobotním triumfu v Aucklandu přesunul do Evropy. Do Chorvatska míří pod taktovkou Petra Křikavy prozatím nejsilnější česká výprava v krátké historii šampionátu.

V jejím čele stojí Eduard Krčmář, jehož týmu klapnul plán osedlat dvěstěpadesátku GM. Po roční pauze zaviněné nešastným pádem se do Zlatého poháru vrací Michal Průcha, který byl předloni ve Slaném nejmladším závodníkem startovního pole.

Závodní premiéru s dvěstěpadesátkou si odbudou Daniel Hádek a Michaela Krupičková, kteří však mají reprezentační zkušenosti se stopětadvacítkou. Liberecké závodnici dokonce stříbro ze St. Macaire přineslo rytířský meč AČR pro nejvýraznějšího mladého motocyklového závodníka loňksého roku.

Foto: Antonín Škach