Markéta otevírala nové prostory se salónkem Tony Kaspera

Praha – 4. dubna
Dnes na Markétě proběhlo slavnostní otevření nových budov, které jsou další částí modernizace pražského stadionu. Akci pro pozvané novináře začal Petr Ondrašík krátkou informací o nových prostorách. A magazín speedwayA-Z svým čtenářům přináší odpovědi na otázky, co nového tady můžeme vidět.

Jsou to pokladny pro diváky se samostatným vchodem pro novináře a VIP návštěvníky a salonek pro setkání jezdců, činovníků, novinářů a vůbec všech, kteří zajišují chod samotných závodů. Salonek, který nabízí i venkovní posezení, nese jméno Tony Kaspera.

Pojmenování salonku je poděkování Petra Ondrašíka a celého AK Markéta Praha Tony Kasperovi za jeho práci pro klub a státní reprezentaci. Na otevření prostor byl přítomen Antonín Kasper starší s manželkou, kteří poděkovali za to, že klub na jejich syna nikdy nezapomněl.

Antonín Kasper přinesl 43. Zlatou přilbu, kterou jeho syn vybojoval právě v tomto ročníku v sezóně 1991. Celou jednu stěnu salonku zdobí fotografie Pavla Fišera, na kterých je Tony Kasper, jako připomenutí jeho mistrovství za řidítky plochodrážního stroje.

Jak bylo řečeno, úvodní řeč Petra Ondrašíka byla krátká a tak bylo více prostoru pro otázky nejen na něj, ale i na Milana Špinku, Tomáše Topinku a Pavla Ondrašíka. Čas zbyl i na zážitky ze závodů, které dávali k dobru jeden za druhým a všichni se dobře bavili.

Závěrečné slovo bylo směřováno k úvodnímu podniku dospělých, který v úterý 10. dubna dle slov Petra Ondrašíka zajistí minimálně vestu s číslem sedmnáct pro pražskou SGP a to dodává podniku zajímavý náboj.

Krátce po šestnácté hodině byla akce ukončena a já odjížděl ze stadionu. Při focení poslední fotky za branou se mi do záběru připletl Josef Franc, který spěchal na autobus směr letiště. Tak jsem ho naložil a cestou na letiště poslechl jeho náročný program následujících dnů na Britských ostrovech, který čítá tři závody a čtvrtý v úterý doma na Markétě.

Foto: Michal Kohout