Ledaři dorazili pro poháry i na kančí hody

Přelouč – 31. března
Nádherné jarní počasí se počátkem víkendu jakoby obrátilo zpátky směrem k zimě. Sluníčko přestalo hřát a schovalo se za šedivé mraky, z nichž se snášely dešové kapky i sněhové vločky. Pro ledaře, kteří se vydali do přeloučské hospody Radka Hutly bilancovat šampionát družstev, mohla ovšem bílá nadílka vypadat symbolicky. A kdyby jim zimu nepřipomněla, oranžový ledařský speciál, který se povedlo napasovat přesně mezi jeho podestu a strop místnosti vedle výčepu, nedávno skončené boje evokoval více než výmluvně.

Radek Hutla stanovil začátek na sedmnáctou hodinu, avšak neformálnost akce ho mírně posunula. Kromě bratří Klatovských a Divišových dorazili všichni čeští ledaři se svými mechaniky. Pozvánku obdrželi také pořadatelé, kteří se organizačně podíleli na závodu v Mělicích.

Všem přišly k chuti kančí guláš či svíčková, díky jejichž kvalitě se nezasvěceným ani nechtělo věřit, že se v hospodě u Hutlových běžně nevaří. Volnou zábavu přerušil až Petr Moravec. Předseda VV SPD znovu upřímně ocenil přínos závodníků a pořadatelů při nebývalém rozvoji českých ledů a předal poháry třem nejúspěšnějším týmům z mistrovství republiky.

Ty ovšem nezůstaly dlouho prázdné a zábava se rozjela opět ve velkém stylu. Jan Pecina se pochlubil svou bronzovou medailí z mistrovství světa. Ze záznamu se pouštěly televizní reportáže ze všech letošních mistrovských závodů. Závodnická parta znovu a ještě bouřlivěji prožívala všechny klíčové okamžiky a vtipně glosovala komentáře svých kolegů na mikrofon televizního moderátora.

Foto: Eva Palánová