Speedway Grand Prix startuje bez jednoznačného favorita

Auckland – 31. března
Včerejší trénink na SGP Nového Zélandu probíhal dobře, některé skupinky závodníků si trénovaly ostrý start na dvě kola. Při pohledu na stadion není patrné, že byly odstraněny bariéry z pletiva, betonové bariéry byly pobity dřevěnými deskami, na které se přidělaly bezpečnostní bariéry nafouknuté a dofukující se vzduchem.

Dráha byla zvýšena zhruba o sedmdesát centimetrů ve spádu do středu v zatáčkách i na rovinkách v rovině. Kapacita stadionu je včetně zatravněných ochozů, když se zde jezdí auta, kolem 22000 lidí, tak se uvidí kolik jich přijde dnes v den závodu.

Zatím je počasí kolem čtrnácti stupňů a oblačno, trocha sluníčka je taky vidět. Po tréninku se sešly legendy tohoto sportu v jedné sportovní restauraci asi dva kilometry od stadionu a byly to kapacity ranku mistrů světa jako namátkou Ivan Mauger včetně jeho syna Kyma, který nám dělal společnost po celý večer i poté v centru Auclandu, Přítomen byl i Mitch Shirra, který se mimo jiné zná i s českými fanoušky a byl velkým bavičem všech. Velké ohlasy na stadionu vzbuzují holky Monsterky, s kterými se chce každý zvěčnit na snímku.

Favorita tento závod nemá, protože po zimě jsou favorité všichni, nikdo neví jakou má ten druhý fazonu, tak to bude asi pěkný závod možná i s překvapeními nakonec.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)