Slunečný žár nikoho ve Slaném nespálil

Slaný – 14. července
Páteční odpolední čas byl předvěstí tropického víkendu, ale to nezabránilo některým členům Autoklubu Slaný, aby se těsně před sedmnáctou hodinou postupně sjeli do depa plochodrážního stadionu, své automobily ukryli do stínu volných boxů a po chvilkové pracovní poradě v dílně Bruna Belana se vydali na předem plánovanou brigádu na malém oválu.

 

Tomáš Hejkal zajistil od svého kamaráda malý nakladač a tak zcela logicky se ujal role jeho obsluhy. David Filipovský se necítil po vyčerpávajícím pracovním  týdnu v optimální zdravotní pohodě, a proto zasedl za volat malého traktoru, za který  zapojil přívěsný vozík. Klubu i pro jeho potřeby na jaře daroval Václav Vilde z Miletic.

Ostatní se vydali vyzbrojeni lopatou nebo hráběmi  vstříc místu určení a tím byl malý ovál, na jehož povrch se postupně navážela vrstva písku, která v době  prázdninové přestávky a po určitých úpravách má za úkol vylepšit pro podzimní část sportovní sezony jeho sjízdnost.

Mladý osmdesátník Miroslav Rosůlek, který nevynechá ve Slaném jedinou brigádu, si zvolil jako pracovní nástroj hrabičky a při neustálé poptávce personálních referentů po pracovních silách by zcela jistě našel uplatnění v některém podniku Parky, lesy,  zahradnictví. Při jeho vitalitě by pro něho nebyl problém.  Václav Buřič, Antonín Vilde, Rudolf Belan si tentokrát namluvili lopaty a před víkendem trochu zapracovali na své fyzické  kondici při rozvrstvování pískového posypu, který ještě následně Tomáš Hejkal smykováním upravoval pro další dokončovací činnosti.

Jak zpívá Michal Tučný se skupinou Fešáci ani mráz, ani sníh, ani déšť  na Fešáky neplatí. Tentokrát by se s nadsázkou dalo doplnit pro ty, kteří věnovali páteční odpoledne  slánskému klubu  ani slunce, ani žár, ani hic  na ně neplatí.

Ve Slaném se pilně pracovalo | foto Václav Buřič