Talent Speedway Slaný nezná slovo odpočinek

Slaný – 23. června
Necelých čtyřicet osm hodin dělilo některé členy AK Slaný, aby se po vydařeném finálovém klání mistrovského mítinku dvojic opět sešlin a plochodrážním stadiónu ve Slaném a věnovali se nejen svému koníčku, ale především výchovnému procesu mladé generace nadějných plošinářů.

 

Talent Speedway Slaný měl další pokračování v pátek 23. června v tradičním čase sedmnáct hodin. Přesný jako nově zrekonstruovaný staroměstský orloj byl  vedoucí projektu Aleš Altman, aby zorganizoval celý průběh pátečního podvečera.

Tradičně nechyběl trenér Miroslav Rosůlek, vedoucí SCM David Filipovský, Tomáš Hejkal, který měl na starost kosmetickou stránku malého oválu, aby frekventanti měli pro svůj trénink patřičný komfort pro svoji činnost.

Cestu do Slaného opět vážil Jaroslav Bartek, pražský začínající závodník využívá pohostinnosti slánského klubu, aby se zdokonaloval ve svém umění. Z Prahy přijel i Stanislav Kohout, jehož v sobotu čekal mistrovský závod ve flat tracku na pražské

Markétě. Slánská enkláva byla tradiční, a sice Jakub Hejkal, Aleš Altman mladší a Robert Samek. Bohužel Jakub Hejkal byl brzy ze hry, příčinou byla technická závada na jeho nedávno zakoupeném motocyklu. Ostatní postupně dostali dostateční prostor, aby se zdokonalovali a vzhledem k tomu, že byl přítomen i Bruno Belan a byl plně vybaven, přátelsky se zhostil role instruktora a několikrát tak předvedl mladým začátečníkům, jak mají ovládat své stroje.

Přátelská atmosféra všech přítomných a zainteresovaných osob má pozitivní vliv na pořádání Talent Speedway Slaný, která bude mít před prázdninami pokračování 30. června.

Slánská akademie se má čile k světu | foto Aleš Altmann