Bratři Klatovští jedou na Evropu

Assen – 6. března
Po bronzu z Togliatti čeká na Klabo Team víkendové mistrovství Evropy v nizozemském Assenu. Dle zaběhané strategie nastoupí starší Antonín v sobotním semifinále, zatímco mladší Jan je mezi osmičkou závodníků nasazenou přímo do finále. Při vzrůstající síle českých ledařů by se dalo očekávat zvýšené počty přidělených míst. Petr Moravec, předseda VV SPD, se ovšem magazínu speedwayA-Z svěřil, že není s dvojicí závodníků spokojen.

„Požadoval jsem tři plus jedna, ale žádné místo navíc jsme nedostali,“ vysvětluje český plochodrážní šéf. Kvóta jednoho semifinalisty a jednoho finalisty pro závodníky AČR je přitom v kalendáři už léta a nezohledňuje ledařský boom v naší zemi v uplynulých letech.

„Bohužel nepořádáme žádný závod mistrovství světa nebo Evropy, kvótu se snažíme navýšit už několik let, ale nedaří se,“ krčí Petr Moravec rameny a ironicky dodává. „Ovšem zase tak špatně na tom nejsme, když i Rusko má jenom dva plus jedna.“

Startovní listina – ME na ledové dráze, Assen (NL), tento víkend:

semifinále: 1 Sven Holstein (NL), 2 Vasilij Kosov (RUS), 3 Antti Aakko (FIN), 4 Fredrik Olsson (S), 5 Claude Gadeyene (F), 6 Gerrti Schukken (NL), 7 Per Anders Lindström (S), 8 Max Niedermaier (D), 9 Franz Zorn (A), 10 Martin Leitner (A), 11 René Dünki (CH), 12 Stefan Pletschacher (D), 13 Antonín Klatovský (CZ), 14 Artjom Novik (RUS), 15 Charly Ebner ml. (A), 16 Oleg Dosajev (RUS), 17 Simon Reitsma (NL).
 
finále: 2 Günther Bauer (D), 5 Grzegorz Knapp (PL), 6 Mats Järf (FIN), 9 Fredrik Johansson (S), 10 Dmitrij Bulankin, 11 Harald Simon (A), 12 Jan Klatovský (CZ).

Foto: Renáta Topinková