Speedway Mini Cup plánuje i soutěž družstev

Praha – 29. února
Svým druhým ročníkem pokračuje Speedway Mini Cup stopětadvacítek, jenž navazuje na tříletou tradici svého předchůdce Markéta Cupu. Pravidla budou stejná jako loni, předmětem jednání bude jen změna bodového klíče na klasický 2-1-0. Novinkou se však stane soutěž družstev, jejíž zkušební závod proběhl na sklonku loňské sezóny v Divišově. Zdeněk Schneiderwind ho v hrubých rysech představil magazínu speedwayA-Z.

„Družstva by byla tři,“ popisuje duchovní otec seriálu. „Soupisky bychom chtěli udělat pevné. Ideální by bylo, aby každé družstvo mělo svého sponzora. Jedná s o tom s firmami Stuha, FuchsOil, MPM Trading, AAS Chabařovice nebo Pepe Francem. Z každého družstva by se započítávali dva nejlepší závodníci, v případě shodného výsledku by se počítal třetí, ale ne pro závod, ale do celkového hodnocení. V případě většího počtu jezdců jednoho družstva je možné zapůjčení jezdce, ale nezapočítávají se body pro družstvo. Počet jízd bude podle přihlášených jezdců, družstvo bude mít jednotné vesty a uzávěrka přihlášek bude den předem.“

Vše je odvislé samozřejmě od zájmu jednotlivých závodníků. „Byl bych rád, aby se mi všichni závodníci ozvali, zda s tím souhlasí a nemají připomínky například k zařazení do družstev,“ apeluje Zdeněk Schneiderwind a připomíná své SMSky a e-maily, na něž ještě nedostal odpovědi.

Předběžné zařazení závodníků do družstev:

družstvo A Filip Šifalda, Jakub Ondroušek, Adam Fencl, Milan Dobiáš, Roman Herzina
družstvo B Filip Hájek, Patrik Mikel, Lukáš Kovařík, Kryštof Rybář
družstvo C Michaela Krupičková, František Klier, Václav Verner, Josef Novák

Kalendář Speedway Mini Cup 2012:

15.4. Divišov
21.4. Chabařovice
26.4. Praha
19.5. Chabařovice + týmy
20.5. Divišov + týmy
7.6. Praha
6.7. Chabařovice + týmy
21.7. Chabařovice + týmy
16.8. Praha
20.9. Praha + týmy
7.10. Divišov

Foto: Jiřina Šifaldová