Ve Slaném se trénuje i pracuje

Slaný – 9. června
Páteční sluneční odpoledne přivedlo na malý slánský ovál mladé naděje plochodrážního sportu k dalšímu tréninku. Aleš Altman, vedoucí Talent Speedway Slaný, svolal na sedmnáctou hodinu další pokračování tréninkové série. Ve Slaném mezitím vrcholí přípravy na finálový závod o mistra ČR dvojic. Termín středa 21. června, startovací páska na povel rozhodčího Adama Jaksche poletí vzhůru v sedmnáct hodin.

 

V současné době probíhá nekončící seriál v sekání travního porostu, finišují natěračské práce na tribuně, kde některé její části od jejího vzniku neznají pojem nový nátěr, a v neposlední řadě se správa stadiónu bude muset postarat o její kompletní úklid, na který si mnozí ani nevzpomínají, zaváté staré listí je toho dokladem.

Ikona slánského klubu Miroslav Rosůlek jako vždy dobře naladěn, dobrá nálada jej neopustila ani při závěrečném fotografování, ani při zpáteční cestě k domovu do Lužné, se tak mohl plně bez rozdílu věnovat čtveřici Jakub Hejkal, Aleš Altman, Robert Samek a Stanislav Kohout.

Stanislav Kohout byl ve Slaném 27. Května, kdy závodil při mistrovském šampionátu Flat Tracků ve třídě junior, přijel i na trénink 2. června a o další týden zde byl opět. Zatím sedlá svůj Flat Trackový speciál, ale je i nakloněn k tomu, že si příště vyzkouší i plochodrážní motocykl.

Robert Samek se ve Slaném objevil  již v loni v červnu, ale podzimní zranění ruky mu umožnilo pokračování až v tomto termínu. Aleš Altman je pravidelným účastníkem, jenže svůj volný čas dělí mezi plochou dráhu a hokej, ten již dávno není jen zimní záležitostí a tak skloubit tyto dvě odvětví a nezapomenout na školní povinnosti je otázkou, nad kterou se musí  vážně zamyslet.

Jakub Hejkal absolvoval nejvíce tréninkových hodin a je již připraven, aby ve středu 14. června se postavil na svůj premiérový start při dalším klání PRO-TEC Speedway MINI CUPu, který hostí slánský ovál od sedmnácti hodin.

Aleš Altman starší tak mohl být stejně jako Miroslav Rosůlek spokojen, poděkování si za odvedenou výpomoc zaslouží David Filipovský a rovněž Tomáš Hejkal, který střídal volanty jak u kropicího vozu, tak i traktoru při nutných přípravách dráhy. V neposlední řadě poděkování míří i rodičům, kteří věnovali svůj čas svým potomkům a ve zdraví je zase odvezli do svých domovů.

Slaný hostil další díl své akademie | foto Aleš Altman