Ledoví muži nás zásobují stále skvělými zprávami

Hamr na Jezeře a Kopřivnice – 13. února
Zážitky ze včerejšího druhého podniku šampionátu ledařských družstev v Mělicích si přímí účastníci budou vstřebávat ještě pořádně dlouho dobu. A přitom se už můžeme těšit na příští víkend s prvním kolem šampionátu jednotlivců v Hamru na Jezeře a pokračováním družstev při ledařském comebacku na Větřkovickou přehradu u Kopřivnice. Pakliže vše klapne, dle prvních zpráv se české ledy posunou opět o kousek dál.

Luboš Pytloun z SK Osečná se magazínu speedwayA-Z svěřil, že pracují na skvělé startovní listině. Kromě bratří Klatovských by chtěli přilákat také Franze Zorna a Günthera Bauera. Dnes budou žhavit telefonní linky s jejich manažerem, aby doladili podmínky.

Přítomnost hvězd vítají i samotní závodníci, by by se jejich šance na pódium mohli zmenšit. „Byla by to bomba,“ netajil se Lukáš Volejník. „Aspoň by se člověk od nich něco přiučil a získal zkušenosti, jak to dělají oni.“

Luboš Pytloun také prozradil, že myslí rovněž na nedělní Kopřivnici. „Chceme pozvat i Rakušany, aby se svezli v sobotu také u nás a pak mohli pokračovat na Moravu,“ řekl. Rekordní mrazy jdou ledovým oválům k duhu. Předevčírem naměřili na hamerském jezeře třicet centimetrů. Kopřivnický led ztloustnul ještě víc.

„Máme pětatřicet čísel,“ pochlubil se včera v Mělicích Jaromír Lach, který rezolutně odmítl možnost svého návratu. „Ne, já jsem už skončil, teď jezdí jiní.“

Po tomto víkendu si dají organizátoři pauzu kvůli mistrovství světa, aby pak oba šampionáty vyvrcholily počátkem března v Hamru na Jezeře a v Růžené. Přitom ovšem nemusí jít o poslední závody. Jan Pecina by chtěl opět uspořádat pouák O pohár starosty, avšak prozatím nemá termín. Situaci mu paradoxně komplikuje pozvánka do národního týmu pro Togliatti.

Foto: Jiří Havlíček