Za týden se pojede již naostro

Praha – 25. května
V krásných prostorách Autoklubu ČR v Praze se konala ve čtvrtek 25. května tisková konference Speedway Grand Prix České republiky, jenž se koná příští víkend. Dozvěděli jsme se nové informace.

 

Daniel Klíma bude i po pardubickém pádu startovat v klíčových závodech | foto Pavel Fišer

Divokou kartu na celý seriál SGP2 dostal rovněž český jezdec Petr Chlupáč. Divokou kartu na pražskou  SGP2 přidělil pořadatel Danielu Klímovi, náhradníky jsou Jaroslav Vaníček a Matouš Kameník.

Tiskovou konferenci řídil Pavel Ondrašík. Hosty byli výkonný ředitel Autoklubu české republiky Richard Gironi a Michal Volf, ředitel Olymp centra sportu Ministerstva vnitra.

Novinářům byli k dispozici Daniel Klíma, Petr Chlupáč a novopečený vítěz prvního světového finále na dlouhé dráze v letošním roce, Josef Franc, který přivezl i vítěznou trofej, stříbrnou přilbu.

Josef Franc se pochlubil trofejí z Herxheimu, Václav Milík hovořil o svých pódiových ambicích | foto Pavel Fišer

Přišlo hodně novinářů, kteří měli spoustu dotazů. Přítomný Tomáš  Topinka potvrdil, že dráha bude opět vzorně připravena. Asi nejvíce dotazů směřovalo na Václava Milíka, který si již vyzkoušel, jaké to je být při GP na pódiu, které by rád zopakoval.

Atmosféra nasvědčovala tomu, že se všichni na pražskou GP moc těší.

Všichni hosté se při tiskové konferenci za jeden stůl nevešli | foto Pavel FIšer