Omlouvala jen práce

Hamr na Jezeře – 1. února
Ledová sezóna v Čechách konečně začala. Dnes se v Hamru na Jezeře svezlo při tréninku hned sedm ledařů. Chyběli Petr Klauz, Lukáš Hutla, Vladimír Višváder a Martin Kníže, jimž vesměs v účasti zabránily pracovní povinnosti. Přihlížející z pláže viděli docela dramatickou podívanou, v níž bohužel nechyběly ani pády.

Ohřebované speciály ze svých dodávek dnes vyložili Jan Pecina, Lukáš Volejník, Robert Růžička, Jan Klauz, Radek Hutla, Martin Běhal a Miroslav Kot. Ten kdysi závodil s dragstery, pak pobýval za velkou louží a po návratu si od Klauzů pořídil motocykl pro ledovou plochou dráhu.

Shodou okolností to byl naneštěstí právě on, kdo se vinou prázdné přední pneumatiky seznámil se zamrzlým hamerským jezerem. Netrvalo dlouho a následoval ho také Radek Hutla.

„Uchcalo mi to z výjezdu,“ líčí přeloučský závodník. „Dostal jsem smyk, kouslo se to a já šel přes řidítka. Mám něco s levou rukou, ale doufám, že to bude dobrý.“ Zítra však bude chybět na dalším tréninku v Mělicích, kde by se však za řidítky měli objevit jeho syn Lukáš a také Vladimír Višváder.

Výčet pohrom byl už zaplapánbůh u konce, nepočítáme-li zadřený motor Jana Peciny.

Foto: Zdeněk Růta