Arktický mráz je českým ledařům v patách

AKTUALIZOVÁNO – PRVNÍ INFO Z RŮŽENÉ

Pardubice – 30. ledna
Ruská zima jakoby byla v patách Jana Peciny a Radka Hutly na jejich cestě domů z Luchovice, jelikož předpověď počasí slibuje arktické mrazy. Rtu teploměru pod nulovým dílkem stupnice pana Celsia dostává do pohotovosti rovněž pořadatelské týmy. Vše nasvědčuje, že o víkendu svým prvním dílem odstartuje mistrovství republiky družstev v Růžené. Jan Pecina po kontrole hamerského rybníka chce závod pořádat až v sobotu 18. února a mezitím budou v neděli 12. února na programu Mělice.

Šampionát odstartuje tuto sobotu úderem třinácté hodiny v Růžené. „Máme přes dvacet centimetrů ledu a žádný sníh, který už nám v předešlých letech nadělal spoustu problémů,“ říká Miroslav Topinka z organizačního týmu.

Kromě budování závodní dráhy pracuje na startovní listině. V ní se představí deset dvojic, ve kterých se objeví deset Čechů, dva Rakušané, dva Švýcaři, dva Poláci a dva Angličané. „Jména dodáme, jakmile všichni potvrdí svou účast,“ dodává Miroslav Topinka.

Kromě klasických ledů se na vysočině nad Táborem objeví v akci i šroubkaři. „Vzhledem k absenci sněhu plánujeme druhý vnitřní ovál pro případné šroubky,“ svěřuje se Miroslav Topinka. „Toto ale záleží na tom, zda seženeme závodníky.“