Přebor si na sobě dává záležet i pro plzeňský závod

Plzeň – 20. dubna
Za covidových sezón hrál přebor důležitou roli. Jiné závody nemělo smysl pořádat a tak se ve výkladní skříni české ploché dráhy dával na odiv na nejexkluzivnějším místě. Loni však poněkud ustoupil do pozadí s personálními potížemi a obdobími věčných dešťů. S něčím podobným se rozhodně nemohl a také nehodlal smířit. Už zkraje měsíce v Praze si na sobě dal záležet. A ve druhém díle v Plzni jakbysmet. O start projevilo zájem jednadvacet závodníků a meteorologové slibují, že rozhodně nebude mrznout jako na Markétě.


Tipujte:

Označte nejlepší trojici plzeňského přeboru:

View Results

Loading ... Loading ...

Eduard Krčmář přijede do Plzně jako leader přeboru | foto Karel Herman

S jednadvaceti přihláškami se sportovní komise nemohla opřít o rozpis pro dvacet účastníků. Aby kvalifikace měla hlavu a patu, musela poněkud modifikovat pravidla a změnu potvrdit dnešním elektronickým hlasováním svých členů.

Přímo nasazených je proto třináct, aby zbývající osmička mohla pojmout kvalifikaci jako malý závod na čtyři rozjížďky. Jsou v ní nejen smolaři pražské ouvertury na čele s Vojtěchem Šachlem, který poznal, že mezi českými sudími jsou i takové vylučující v duchu řádů i za pád po strkanici v první zatáčce.

Ale třeba pardubický David Hofman, který do přeboru naskočí po svém prvním závodě s pětistovkou při juniorce ve Slaném. Ale také kopřivnický Radek Bambuch, který v Praze ještě chyběl. Kvalifikace odstartuje po tréninku. Do hlavní šestnáctky postoupí tři nejlepší, jejichž pořadí může být určeno rozjezdem v případě bodové rovnosti.

Překvapení může servírovat také Matouš Kameník | foto Štěpán Ševčík

Dva další budou náhradníky. Trojice vyřazených by se mohla objevit na ovále ještě jednou při zvláštních jízdách. Jejich vypsání, smysl a řád má v rukou pořadatel s pochopitelně jury, jež vše potvrdí na svém zasedání.

Startovní listina hlavního závodu nabízí dramatické čtení i dva dny před závodem. Nechybí v ní suverén z Prahy Eduard Krčmář, ani jeho mladší vyzývatelé. Adam Bednář se své přezdívky Bubba dočkal nejen v občance, nýbrž i v licenci, a Petr Chlupáč. Daniel Klíma, Matouš Kameník a… A…

Sobotní odpoledne na plzeňských Borech bude doopravdy stát za to nejen kvůli sluníčku na obloze.

 

Startovní listina sobotního přeboru O pohár AČR v Plzni:

kvalifikace:
1 Daniel Halamka, Praha
2 Štěpán Ševčík, Divišov
3 Vojtěch Šachl, Praha
4 Oliver Schmid, Plzeň (250 ccm)
5 Pavel Čermák, Divišov
6 Štěpán Melč, Plzeň
7 David Hofman, Pardubice
8 Radek Bambuch
hlavní závod:
1 Bruno Belan, Slaný
2 Jan Hlačina, Pardubice
3 Matouš Kameník, Pardubice
4 Eduard Krčmář, Slaný
5 Daniel Klíma, Plzeň
6 Petr Chlupáč, Praha
7 Michal Baštecký, Praha
8 Jan Jeníček, Pardubice
9 Jan Macek, Praha
10 Jaroslav Vaníček, Praha
11 Matěj Frýza, Plzeň
12 vítěz kvalifikace
13 druhý z kvalifikace
14 Jaroslav Petrák, Pardubice
15 Adam Bubba Bednář, Praha
16 třetí z kvalifikace
17 čtvrtý z kvalifikace
18 pátý z kvalifikace
V Plzni nemůže chybět ani domácí Matěj Frýza | foto Štěpán Ševčík