Větší část českého nároďáku bude trénovat dnes v Praze

Praha – 13. dubna
Včerejší trénink v Pardubicích zrušil déšť, který připravil české reprezentanty o výhodu vyzkoušet ovál ještě před sobotním evropským šampionátem. Zdeněk Schneiderwind však tuto zkušenost nepokládá za příliš zásadní, už jen proto, že dnešní počasí v Praze umožní výjezd na ovál. Jako větší problém český kouč vnímá počastí, jelikož sobota má na východě Čech být deštivá.


Tipujte:

Jaké místo obsadí český tým v sobotních Pardubicích?

View Results

Loading ... Loading ...

Eduard Krčmář v sestavě Zdeňka Schneiderwinda nechybí | foto Karel Herman

„Trénink v Pardubicích se zrušil,“ říká Zdeněk Schneiderwind. „Všichni kluci z týmu jsou ale tak zkušení, že jim to vadit nebude. Navíc v Praze dnes trénink bude.“

Nezúčastní se ho Václav Milík, ani Jan Kvěch, který se vrátil z Polska. Eduard Krčmář, Petr Chlupáč a Daniel Klíma na pražský ovál vyjedou.

České barvy bude hájit také Daniel Klíma | foto Štěpán Ševčík

V sobotu se kromě pardubického finále B uskuteční rovněž finále A v Gdaňsku. Do Grand Finále ve Stralsundu postoupí vítězové a druhý tým s vyšším počtem bodů.

„Nejsem Američan, abych říkal, že přijedeme vyhrát,“ opáčí český kouč na otázku po ambicích našeho týmu v souboji s Dány, Brity a Ukrajinci. „Určitě zkusíme postoupit. Myslím, že všichni budeme mít zamotanou hlavu z počasí, náhradní termín by měl být v neděli.“

Český nároďák ve Vojensu při loňském Speedway of Nations: Jan Kvěch, Václav Milík a Petr Chlupáč | foto Petr Makušev (Sport Photo)