Startuje boj o český juniorský titul

Slaný – 6. dubna
Pražský přebor skvěle otevřel domácí sezónu, které se evidentně nechce z nasazeného trendu slevit ani o píď. Zítra ve Slaném startuje juniora a startovní listina je plná od vrchu až dolů, byť v ní figuruje jediný cizinec a jedna dvěstěpadesátka. Ačkoliv jsou jednadvacítky a devatenáctky od roku 2016 spojeny, není vyloučeno, že na konci roku bude jediný šampión. Ostřílení mazáci Petr Chlupáč a Daniel Klíma budou totiž mít dostatek mladých, dravých vyzývatelů. Součástí závodu bude úvodní díl klasických stopětadvacítek, kde uvidíme debut elektrických motocyklů v závodě ranku plochodrážního mistrovství republiky.


Tipujte:

Označte nejlepší trojici juniorky ve Slaném:

View Results

Loading ... Loading ...

Petr Chlupáč (modrá) a Daniel Klíma (bílá) jsou žhavými favority na titul v českých jednadvacítkách | foto Štěpán Ševčík
Adam Bednář bude mířit pořádně vysoko | foto Štěpán Ševčík

Ačkoliv zítřejší juniorka není ohrožena z personálních důvodů, sportovní komise myslí na zadní kolečka. Vzpomínka na loňský rok je ostatně dost velkou motivací. Proto stejně jako u přeboru bude umístění bodováno velkými alias mistrovskými body. Součástí přeboru bývaly ještě nedávno, ale v juniorském šampionátu se prvně vrací na scénu od pětasedmdesátého.

Mění se rovněž systém stopětadvacítek. Podobně jako u čtvrtlitrů budou jejich závody vrcholit finálovou rozjížďkou čtyř nejlepších. Snaha eliminovat nespravedlnost rozpisu, v němž se nepotká každý s každým, ale na druhou stranu někdo s někým dvakrát, není však jedinou novinkou zítřejšího podniku.

Matouš Kameník se plným právem řadí mezi favority | foto Štěpán Ševčík

Vůbec poprvé zasáhnou do mistrovských bojů na české ploché dráze elektrické motocykly. Osedlají je Adam Nejezchleba a Polák Julian Wronecki ze Zielonej Gory. Štěpánka Nyklová se rozhodla na klasických oválech používat stopětadvacítku krmenou metylem. S éčkem by měla startovat jen na minioválech, ale při dnešním poháru v Chabařovicích ještě zůstane věrná spalovacímu motoru.

Startovní listiny zítřejších závodů ve Slaném:

MR U21 + U19:
1 David Hofman, Pardubice
2 Mario Hausl, D
3 Jan Hlačina, Pardubice
4 Matouš Kameník, Pardubice
5 Adam Bednář, Praha
6 Jan Jeníček, Pardubice
8 Bruno Belan, Slaný
9 Dominik Hrbek, Pardubice (250 ccm)
10 Petr Chlupáč, Praha
11 Štěpán Melč, Plzeň
12 Daniel Klíma, Praha
13 Matěj Frýza, Plzeň
14 Jaroslav Vaníček, Praha
15 Štěpán Ševčík, Divišov
16 Vojtěch Šachl, Praha
MR 125 ccm:
1 Štěpánka Nyklová, Slaný
2 Luboš Hromádka, Pardubice
3 Marián Jirout, Pardubice
4 Julian Wronecki, PL (E)
5 neobsazeno
6 Petr Marek, Praha
7 Adam Nejezchleba, Liberec (E)
8 Karel Průša, Slaný
Bruno Belan bude jediným zástupcem slánského klubu | foto Štěpán Ševčík