Hynek Štichauer raději závodí, než trénuje

Pardubice – 28. března
Jako jediný z českých plochodrážníků závodil už v únoru ve francouzské lize. K jejímu třetímu kolu v La Reole se vypraví o tomto víkendu. Závod je pro něho lepší než trénink. A příští v úterý se bude naostro závodit také u nás. A Hynek Štichauer chce usilovat o místo v národním týmu pro mistrovství Evropy v Pardubicích patnáctého dubna.

 

Opět Francie

Hynek Štichauer bude mít před úterním přeborem v Praze tři závody na svém letošním kontě | foto Karel Herman

„První přebor v Praze je nominační na Evropu do Pardubic,“ přemítá si Hynek Štichauer. „Na motorce jsem už seděl, ve Francii budu mít v neděli třetí závod. Je to fajn, pořád je lepší závodit než trénovat.“

 

Nápověda o sestavě

V evropském šampionátu zápolí pětičlenná družstva. Bylo by naivní se domnívat, že by Zdeněk Schneiderwind pro pardubický podnik neoslovil Václava Milíka a Jana Kvěcha. Nicméně český reprezentační kouč může přihlédnout k aktuální. A ačkoliv první přebor v Praze příští úterý vyloženě nominační není, ve své postatě by se jim mohl stát.

 

Přesto půjde o reprezentaci

Místo v mistrovství světa a Evropy má zatím jisté jen tato trojice | foto Pavel Fišer

Ačkoliv výsledek úterního přeboru na Markétě nebude mít de iure vliv na složení českého nároďáku, o reprezentační vesty půjde až v první řadě. V kvalifikacích o SGP 2024 a finále evropského šampionátu mají jistou jen tři nejlepší z loňského mistrovství republiky. Na jedno ze dvou volných míst v obou šampionátech mohou dosáhnout dva nejlepší z pražského přeboru, pokud jim rodiče Milíkovi, Kvěchovi a Krčmářovi nedali jména Václav, Jan a Eduard.

 

Komplikace s tréninkem

Jarní počasí je stálé asi jako láska náruživé nymfomanky na divoké swingers party. Po krásných dnech začalo včera v Čechách chumelit. Sníh se sypal nejen z pražské oblohy také dnes, jakoby se paní Zima snažila na poslední chvíli splnit prošvihnutý plán. Na vrub jejího šturmování padl dnešní trénink v Praze. Na ovál by měli závodníci vyjet zítra v Pardubicích a pozítří opět v Praze.

Slova netřeba, sám snímek výmluvně vysvětluje, proč byl dnešní trénink v Praze zrušen | foto Tomáš Topinka