Naši nejlepší plochodrážní jezdci se prezentovali v talk show ve Štětí

Štětí – 1. března
Zima pomalu doznívá a probouzí se i plochá dráha. Protože propagace a reklamy není nikdy dost, byli naši plochodrážní jezdci pozváni do talk show ve Štětí. Povedlo se a přijeli rovnou naši dva nejlepší. Vítěz Zlaté přilby a mnohonásobný mistr české republiky Václav Milík, a Jan Kvěch, který již okusil mnohá pódia včetně pardubického závodu všech závodů. A mimochodem má stříbrnou medaili z mistrovství světa juniorů.

 

Jan Kvěch, Václav Milík a Miloslav Čmejla při štětské talk show | foto laskavostí Miloslava Čmejly

Oba jezdci mají těch úspěchů hodně, a určitě se k nim připojí další. Město Štětí je známé výrobou papíru, hodně se zde sportuje, a tak byla jen otázka času, kdy se zde objeví i plochá dráha. Již po několik let se ve Štětí koná Moto show. K ní se přidaly i závody chlapců na stopětadvacítkách, neboť je zde stará atletická dráha dlouhá 360 metrů, a tak se na ní závodí.

Do dějin určitě vstoupí mistrovství České republiky družstev na ledové dráze v nedalekých Račicích. Ve středu 1. března se v místním kině konala talk show zaměřená na plochou dráhu. Tři sta sedadel zaplnili studenti z místních tří základních škol, a když oba závodníci přicházeli do sálu, přivítal je obrovský aplaus.

Povídalo se o všem možném, o začátcích jejich kariér, o tom, za jaké kluby závodí a tak došlo i na propagaci a reklamu klubu Pardubic a Prahy, kde oba závodí, včetně pozvánek do jejích ochozů na letošní závody.

O podpisy byl obrovský zájem | foto laskavostí Miloslava Čmejly

Václav Milík i Jan Kvěch vyprávěli o svých angažmá v Polsku a přípravě na letošní sezonu a svých cílích. Diváci měli i možnost se na cokoliv zeptat. Celou akci snímala kabelová televize, takže se záběry a tím i reklama objeví i v dalších regionech.

Protože jsou naši nejlepší jezdci zvyklí při jejich vítězstvích slyšet naši krásnou hymnu, účastníci štětské talk show jim ji zazpívalo. Přidali se i oba protagonisté. Myslím, že něco podobného se v České republice ještě nestalo.

Přítomní dostali také možnost se s oběma borci vyfotit, prohlédnout si zlatou přilbu a na památku získat i fotku s podpisem. Divákům se talk show moc líbila. Štětí těmito akcemi velmi přispívá k dobré propagaci krásného sportu.  Návštěva našich vynikajících sportovců skončila na společném obědě, kde jsme ještě probrali, co jsme nestihli. Co si více přát?

Snad jen to, aby česká plochá dráha zažívala hodně úspěchů. A k tomu všem pevné zdraví. Tak na shledanou na ploché dráze. Již brzy…