Pardubičané si dopřáli neděli na šroubcích

Trhová Kamenice – 12. února
V létě se zde konaly rybářské závody plochodrážníků. Jenže nyní je zima. Alespoň podle listu na kalendáře, byť si v uplynulých dnech mráz vyzkoušel, že ještě umí také štípat. Na kousání sice nedošlo, dnes se rtuť teploměru nedostala pod nulu. Nicméně na rybníku Ladislava Hofmana má ledová vrstva patnáct a půl centimetrů. A tak by byl hřích nevyjet na něj s plochodrážními motocykly.

 

Úderem desáté všechno začalo. Matyáš Hlaváček měl na svém motocyklu převod ještě ze sobotní Jistebnice. Na led nevyjeli ani Stanislav Buňka se svým synem Janem, pro které by šlo o první životní zkušenost se šroubky.

David Hofman při své premiéře na šroubcích | foto Ladislav Hofman

Zato Jaroslav Petrák tahal naplno. Za dva týdny jej čeká vyvrcholení seriálu Drift-On-Ice v Geisingu a tak tréninkovou příležitost využil naplno. Přidal se k němu také David Hofman. Letos jej čeká premiérová sezóna s půllitrem a šroubkařská premiéra mu přišla náramně vhod.

Oba pardubičtí závodníci trénovali zhruba do šestnácté hodiny. Na ledě bylo hodně vody, takže jim oběma přišlo vhod zázemí vytopené buňky. O ohřátých párcích ani nemluvě.

Jaroslav Petrák přednáší Davidu Hofmanovi o jízdě na ledu | foto Ladislav Hofman