Zánik českých devatenáctek nehrozí

Pardubice – 29. listopadu
Evropské juniorské šampionáty od příštího roku zvýšily svou horní věkovou hranici na jednadvacet let. V české ploché dráze ovšem zánik domácího šampionátu do devatenácti let nehrozí. Ten je naplánován do Divišova a Petr Moravec magazínu speedwayA-Z řekl, že SPD bude na evropské reprezentační vesty upřednostňovat mladší závodníky.

„Platí rozhodnutí VV SPD, že na juniorské mistrovství Evropy budeme nominovat devatenáctileté, pokud to půjde,“ vysvětlil šéf české ploché dráhy. „Myslím si, stejně jako polský předseda, se kterým jsem to probíral, a který má na to stejný názor, že zvýšení věkového limitu není dobré rozhodnutí.“

Výjimka by mohla nastat při obsazování juniorského reprezentačního týmu, který během jediného týdne čekají dva závody na Ukrajině. Na sklonku dubna pojede kvalifikaci mistrovství světa v Rovně a hned příští sobotu evropské semifinále v Červenogradě. „Budeme se radit, zda juniorské družstvo vzhledem k té skoro termínové kolizi nezatěžovat dvěma cestami přes obávané hranice,“ komentoval toto téma Petr Moravec.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)