Sportovní centrum mládeže zhodnotilo sezónu

Královice – 26. listopadu
Prostorný sál Zájezdní hospůdky v Královicích u Slaného opět po roce naplnily mladé talentované naděje plochodrážního sportu zařazené ve Sportovním centru mládeže při AK v AČR Slaný. Sobotní odpoledne bylo totiž vyhrazeno pro vyhodnocení a shrnutí letošní sportovní sezony jezdců v kategoriích M1 (125 ccm) a M2 (250 a 500 ccm).

V úvodu vystoupil vedoucí organizačního týmu SCM Petr Křikava, aby na jednání přivítal nejen všechny přítomné sportovce a jejich rodinné příslušníky, ale rovněž generálního sekretáře Autoklubu ČR Karla Nauše , člena Výkonného výboru Svazu ploché dráhy Leopolda Klímu a dále zástupce polského plochodrážního sportu Jana Chudzikowského, který dlouhodobě se Sportovním centrem mládeže spolupracuje.

V obsáhlém vystoupení pak dále Petr Křikava připomněl průběh celého roku se zaměřením na jednotlivá sportovní soustředění, zajištění a realizaci startů jezdců v jednotlivých soutěžích na domácí i mezinárodní scéně a neopomněl ani na poděkování týmu pracovníků SHUPA, kteří výrazně přispěli technikou a pomocí k dosaženým výsledkům. Generální sekretář Autoklubu ČR v krátkosti seznámil přítomné s dosavadním průběhem jednání a situací v oblasti motocyklového sportu. Člen Výkonného výboru Leopold Klíma všem přítomným tlumočil poděkování Výkonného výboru za dosažené výsledky v mládežnickém plochodrážním sportu .

V další části jednání přítomní vyslechli poznatky a zkušenosti z průběhu jednotlivých soustředění, tak, jak je viděli trenéři mládeže a dále i podrobný rozbor hospodaření s přidělenými finančními prostředky. V závěru pak jezdci v jednotlivých kategoriích obdrželi příspěvek na údržbu a opravy motocyklů formou objednávek dílů u příslušných výrobců.

Ke všem probíraným otázkám byla vedena rozsáhlá diskuse a zazněla celá řada námětů pro zajištění chodu SCM pro následující sportovní sezonu.

Na závěr pak jako poděkování za spolupráci při organizování vzájemných výměnných soustředění a společných startů jezdců SCM s mladými jezdci z Polska předal pan Chudzikowski Petru Křikavovi velice pěkný pohár s věnováním.

A protože k mládeži a práci s ní patří také zábava, relaxace a oddech, byly přestávky v jednání vyplněny možností zadovádět si a zahrát při společenských hrách, které pro všechny připravili chabařovičtí zástupci. Nutno dodat, že tato činnost plně uchvátila nejen nejmladší účastníky, ale stranou nezůstali ani ti starší.

Foto: Václav Buřič